ANNONSE
Annonse

Besøker kommunene i Trøndelag

BESØKSRUNDE: Fylkesmannen forlater Statens Hus i Steinkjer og skal besøke samtlige kommuner i nye Trøndelag. Foto: Andreas Reitan

Fylkesmannen Frank Jenssen starter denne uka en omfattende reiserunde til kommunene i fylket. Målet er å bli bedre kjent med kommunene i hele Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det er nå litt over en måned siden Fylkesmannen i Trøndelag ble etablert, etter en sammenslåing av embetene i Nord- og Sør-Trøndelag 1. januar 2018. Samme dag begynte Frank Jenssen på jobben som fylkesmann for Trøndelag.

Ønsker å besøke alle

Allerede den første uka som fylkesmann varslet Jenssen at han ønsker å besøke samtlige kommuner i Trøndelag. I utgangspunktet blir det lagt opp til to eller tre besøk samme dag, der møtene vil vare mellom to og to og en halv time. Planen er å møte ordfører og rådmann, og eventuelt andre som kommunen ønsker å ha med. Fra Fylkesmannen stiller Frank Jenssen, alternativt ass. fylkesmann, kommunal- og justisdirektør eller andre representanter fra Fylkesmannens kommunalavdeling.

Ønsker god dialog

Målet med møtene er å bli bedre kjent med både administrativ og politiske ledelse i de ulike kommunene i Trøndelag. Møtene vil også være en fin arena for å lære mer om den enkelte kommune og regionens muligheter og utfordringer. Det vil også være naturlig å drøfte enkeltsaker og tema som enten kommunen eller Fylkesmannen ønsker å drøfte.

- Jeg ser virkelig frem til besøkene, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med hver og en av kommunene i Trøndelag, sier fylkesmann Frank Jenssen.

Indre Fosen

Den første kommunen Fylkesmannen besøker er Trøndelags nyeste kommune, Indre Fosen. Indre Fosen ble opprettet som kommune 1.januar i år, etter at Rissa og Leksvik kommuner slo seg sammen. Deretter venter besøk i Hitra og Frøya, før Nye Namsos kommune får besøk den 13. mars. Deretter fortsetter besøksrunden til Leka, Nærøy og Vikna.

BESØKSRUNDE: Fylkesmann Frank Jenssen er klar for omfattende besøksrunde til kommunene i Trøndelag. Foto: Robert Morberg / Fylkesmannen i Trøndelag

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Litauisk vogntog sto fast i Tydal

Litauisk vogntog sto fast i Tydal

Vogntoget sperret fylkesvei 705 delvis i nesten ett døgn.

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet er bekymret for konsekvensene av nasjonal ramme for vindkraft på land.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE