Nea Radio

Ror 90 kilometer Selbusjøen rundt

- Besætt klar i arman

Øyvind og Erling på ekspedisjon i Selbusjøen. Foto: Privat

De to kameratene hadde snakket om en ekspedisjon rundt eller på Selbusjøen i ett helt år - nå gjør de drømmen om til virkelighet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I utgangspunktet skulle de bruke cirka seks dager på å ro de planlagte 90 kilometerne. Øyvind og Erling i båten "Loke Lovinda" startet fra Selbustrand 22. mai og har lagt inn overnatting på Ho-Øya i tillegg til visitter på Radiomuseet og Selbusjøen Hotell og Gjestegård som noen av høydepunktene underveis. De to er veldig klar over at turen blir lang og har lagt inn noen sikkerhetstiltak for å hjelpe på om børen blir for tung.

- Sjøen er så lang at vi har måttet jukse å kjøre litt med bensinmotor, for vi blir jo så "besætt" sliten i armene, sier Mortensen, som også påpeker at motoren må de ha med i tilfelle værforholdene skulle skifte raskt og de trenger å komme seg i ly for vind.

Tar seg god tid

Guttene er enige om at det er mye fint å se langs Selbusjøen.

- Det er fenomenal natur langs Selbusjøen, sier Øyvind.

Han innrømmer at det går litt sent med dem, men de føler de er nødt til å stoppe på mange plasser fordi det er så mye de ønsker å se. Urskog, sandstrender, ukjente stier og flere fine perler er noe av det han trekker frem.

Lite statement mot vindmøller

I intervjuet som gikk i ettermiddagssendingen i Nea Radio kom det frem at guttene er ikke fan av de planlagte vindmøllene som skal komme til bygda om kort tid. De ønsket å høre "Vømmøldalens siste vår" etter innslaget og håpet den låten kunne føre til ettertanke når det gjelder nettopp vindmøller.

- Vi må tenke oss om i forhold til å sette opp disse propellene oppe i fjellet, som vi egentlig ikke trenger heller, sier Mortensen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...