ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Lanserer bok om Odd Kristofer Sundt:

- Berre en spellmann fra Røros

Karin Tørklep Sletten: - Den mest spennende historien i boka er nok det han selv kaller for sin oppvåkning innenfor folkemusikk. Da han ramla over helt tilfeldig på en kafferast i Sverige, det som er et av de største folkemusikkarrangementene der, Delsbostämman. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

Musiker, komponist og lyriker Odd Kristofer Sundt har et langt liv i musikken og har drevet aktiv kulturformidling over grensa i hele perioden. Nå kommer boka om Odd ført i pennen av journalist og forfatter Karin Tørklep Sletten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Den mest spennende historien i boka er nok det han selv kaller for sin oppvåkning innenfor folkemusikk. Da han ramla over helt tilfeldig på en kafferast i Sverige, det som er et av de største folkemusikkarrangementene der, Delsbostämman. Etter det gikk det opp et lys for Odd og etter det skjedde det kjempemye. Den perioden er kjempeinteressant, sier forfatter Karin Tørklep Sletten til Nea Radio.

Sundt startet sin karriere som pur ung gitarist som sammen med kompiser spilte til dans på lokalet i de små grendene i og rundt Røros. Han tilbrakte mange år som såkalt salongmusiker på hoteller og resturanter. Samtidig utforsket han den lokale musikktradisjonen og den felles kulturelle arven på begge sidene av landegrensa til Sverige.

Endret forbruksmønster

Sundt har erfart den rivende utviklingen og forandringen av folks bruk og konsum av musikk på nært hold siden tidlig på 1960-tallet, sier Tørklep Sletten.

- Bruken av musikk har forandret seg fra at vi alle dro på fest på lokalet hver eneste helg, til det at det nå er virkelig en av sjeldenhetene. Og hvordan Odd har tilpasset seg dette underveis for å nå fram til sitt publikum, forteller hun videre.

Boka om Odd Sundt - “Berre en spellmann fra Røros” lanseres onsdag 27. oktober på Rørosmuseet. Tørklep Sletten sier at boka inneholder mye interessant materiale fra tidsperioden.

- Jeg håper at mange vil får glede av boka fordi den tar for seg mange aspekter av både rørossamfunnet og regionen her i mange tiår, sier hun.


Hør intervjuet med Karin Tørklep Sletten her:

Nøkkelord

ANNONSE