Nea Radio

Kvikkleirefaren i Malvik:

Beroliget etter redegjørelsen

Ketil Sivertsen er kommunestyrerepresentant for Senterpartiet i Malvik. Foto: Anne Gundersen

Ketil Sivertsen (SP) mener kommunestyret ble godt orientert om arbeidet som gjøres med kvikkleireproblematikken i Malvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Jeg syntes dette var en god redegjørelse, sier Ketil Sivertsen (SP), etter at kommunestyret fikk en grundig orientering om hvordan det jobbes både akutt og på sikt med faren for kvikkleireras i Malvik.

– Faren for ras bekymrer innbyggerne og det er forståelig. Det bekymrer oss som er politikere også, sier han.

Det var Senterpartiet som ba om å få en gjennomgang av tematikken i kommunestyret, nettopp på grunn av alle spørsmålene innbyggerne sitter med, etter at det ble kjent at det var utglidninger som trenger akutte tiltak ved Skjenstad avfallsdeponi.

– Selv om dette er noe kommunen har jobbet med i lengre tid, ble det tilfeldigvis kjent i kjølvannet av raset på Gjerdrum. Det er naturlig at det skaper ekstra bekymring.

Selv føler han seg betrygget etter utredningen som også tok for seg utbyggingen av nye E6, byggingen av Vikhammer ungdomsskole og arbeidet på Moan i Hommelvik.

– Svarene fra rådmannen var tydelige. Det er gjort et grundig kartleggingsarbeid og dette tas på største alvor, forsikrer Sivertsen.

Haster

Det haster å sikre området på Skjenstad.

– Etter det jeg forstår er det viktig å få gjort dette mens det er tele i jorda. Derfor har jeg en forventning om at arbeidet går i gang ganske umiddelbart.

Sivertsen har inntrykk av at ting er nøye gjennomarbeidet i arbeidet med plansaker så langt.

– Men vi skal ikke se bort fra at det vil komme nye krav i plan og bygningsloven etter at man får undersøkt hva som er årsaken til raset Gjerdrum, mener han.

Når det gjelder Malvik vil det nesten være umulig å drive med byggeaktivitet uten å komme ut for at det er kvikkleire i grunnen. Dermed må poenget bli å gjøre utbyggingsarbeid og lignende så sikkert som mulig framover.

Hør intervjuet med Ketil Sivertsen i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...