ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Tråkkemaskin gikk gjennom isen:

Bergingskostnader dekket på rekordtid

Spleiset bergingsaksjon: Det ble en kostbar bergingsaksjon da en av de to tråkkemaskinene som preparerer snøscooterløyper i Tydal gikk gjennom isen. Kostnadene for berginga ble dekket på 19 timer, via Spleis. Foto: Tydal Snøscooterklubb

Da en av de to tråkkemaskinene som preaprerer scooterløypene mellom Ålen og Tydal gikk gjennom isen, ble det en kostbar bergingsaksjon. Nå har brukerne av løypene spleiset på regninga.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2021 kl 22:07

ANNONSE
Annonse

Det ble en krevende redningsaksjon med gravemaskin og tråkkemaskiner da den ene tråkkemaskinen gikk gjennom isen. Mekanikere måtte også til, siden maskinen hadde fått vann i dieselsystemet.

For å dekke opp kostnadene på 35.000 kroner startet Tydal Snøscooterklubb opp en Spleis, og viljen til å bidra var stor.

– Vi visste det var stor vilje for å hjelpe disse, som sammen med sloddegjengen vår bidrar til at vi veldig ofte kan tilby utrolig flotte snøscooterløyper i Tydal, sier løypesjef Erik Tangstad Kirkvold.

Snøscooterklubben ble likevel overrasket da målet på 35.000 var nådd etter bare 19 timer.

– Det er utrolig hyggelig å se hvor mye snøscooterløypene betyr for fastboende, hyttefolk og tilreisende, sier Kirkvold.

Scooterklubben stoppet spleisen da det var kommet inn nok til selve bergingen, men oppfordrer alle som fortsatt vil bidra med noe, til å kjøpe seg middag og alt det lokalt næringsliv i Tydal kan tilby.

Nøkkelord

ANNONSE