ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Berge blir Kolstad-trener

KLAR FOR KOLSTAD: I lengre tid har Christian Berge (i midten) vært linket til Kolstad. Fredag kunne daglig leder i Kolstad, Jostein Sivertsen (t.v.), stolt presentere Berge som ny Kolstad-trener. Her sammen med dagens hovedtrener i Kolstad, Stian Gomo. Foto: JOHANNES BØRSTAD / NRK

Christian Berge er ansatt som ny trener i Kolstad, det bekreftet klubben på en pressekonferanse fredag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Torsdag ble det kjent at Christian Berge fra Trondheim gir seg som landslagssjef for håndballgutta. Trønderen har ledet håndballgutta helt opp i verdenseliten, og kan se tilbake på to sølv i VM fra 2017 og 2019 som sine største meritter med laget.

- Savnet etter å stå på gulvet med laget mitt hver eneste dag, er stort. Følelsen har vokst seg større og større den siste tiden, og jeg mener at jeg trenger et daglig virke for å bli mest mulig skjerpet i jobben min. Derfor har jeg nå informert NHF om at tida er inne for min del til å bli klubbtrener igjen, sier Berge i pressemeldingen til håndballforbundet.

Kolstad neste stopp

Allerede 31. oktober i fjor, under en pressekonferanse på Kolstad arena, kunne daglig leder i Kolstad håndball, Jostein Sivertsen, bekrefte at de hadde vært i kontakt med Berge om en jobb i klubben. Sivertsen var derimot tydelig på at Berge på daværende tidspunkt ikke var tiltenkt jobb som hovedtrener i klubben.

Daglig leder i Kolstad håndball, Jostein Sivertsen. Foto: Henrik Einangshaug


- Trenerne er her allerede. Stian Gomo, Erlend Sagosen og Ole Martin Viken som fysisk trener da. De er kjempe dyktige, og det har hele tiden vært planen at dem skulle være trenere i fremtiden. Når vi har snakket med Christian, har det vært i en litt mindre rolle hvor han skal bidra som en ressurs, det har aldri vært snakk om at han skal være hovedtrener.

Torsdag ettermiddag ble den tidligere landslagssjefen observert på Værnes, når han satte seg inn i bilen til spillerkoordinator i Kolstad håndball, Harald Pedersen.

I et intervju med Nea Radio torsdag ettermiddag, sa Sivertsen at ingen ting var klart enda. Han bekreftet derimot at de ikke hadde noen andre navn på blokka over aktuelle kandidater, og at Berge var en både klubben og daværende trenerteam ønsket å hente til klubben.

På fredagens pressekonferanse på Kolstad arena ble det derimot klart, Christian Berge blir ny hovedtrener i Kolstad håndball.

– Jeg ønsker i større grad å trene på situasjoner og være med på daglig utviklig for å få gode spillere og gode lag. Som landslagstrener blir du sittende mye alene, og savnet etter å være på gulvet ble for stort, sier Berge til NRK.

Landslagssjef og Kolstad-trener

Et av grunnene til at det har tatt lang tid å få Berge til Kolstad, har vært at Håndballforbundet ikke har ønsket at Berge skulle være trener for klubb- og landslag samtidig. Berge har selv hatt et ønske om å jobbe med klubb- og landslag samtidig.

Berge vil fortsette som landslagstrener fram til 1. mai, selv om han starter i jobben som Kolstad-trener allerede 1. mars.

Trenerteamet i Kolstad vil fremover bestå av Berge, Stian Gomo og Erlend Sagosen. NRK skriver at Berge vil ha ansvar for angrepsspillet, Gomo for forsvarsspill, og Sagosen for målvaktsspill og individuell oppfølging av spillere.

– Den filosofien han sitter med er noe jeg har kopiert, stjelt mye av og lært mye av, så jeg tror det blir veldig moro å utøve det daglig med et felles mål. Energien og dedikasjonen til Christian vil være veldig positivt for oss, andre i støtteapparatet og ikke minst i spillergruppa, sier dagens hovedtrener, Stian Gomo, til NRK.

Christian Berge har signert en avtale med Kolstad fram til sommeren 2024. Sivertsen bekreftet derimot ovenfor NRK at det dermed ikke er sagt at de ikke ønsker ham lenger, og at de etter hvert vil gå i dialog om en forlengelse.

Nøkkelord

ANNONSE