Nea Radio

92 Ap-politikere i opprop:

Ber Trøndelag Ap om å vrake Trond Giske

Opprør: Sentrale politikere i Arbeiderpartiet stiller seg nå bak kravet om at Trøndelag må velge en annen fylkesleder enn Trond Giske. Her da sistnevnte holdt 1. mai-tale i Holtålen i fjor. Foto: Per Magne Moan

I et opprop signert av 92 Ap-politikere oppfordres fylkeslaget i Trøndelag til å velge en annen leder enn Trond Giske.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2020 kl 11:41

«Ja, Trøndelag velger selv sine ledere, men når dette valget smerter og skader oss alle, synes vi det er riktig å gi beskjed: Dette føles feil for oss! Metoo var et veiskille. Vi vil ikke lenger akseptere denne typen atferd fra våre ledere. Det må være grenser for hva vi kan akseptere i et parti», skriver politikerne i innlegget.

De mener at ledervalget i Trøndelag Ap påvirker hele partiet, og at valget handler om partiets samlede troverdighet på likestilling og kvinnepolitikk.

«Det handler om hvorvidt varslerne skal stå alene, eller om de kjenner at de har partiet i ryggen», skriver de videre i oppropet.

Initiativtaker til oppropet, som er publisert i VG , er Morten Ellingsen i Nordre Follo Ap.

Moflag: Naturlig å støtte oppropet

Blant dem som har signert oppropet, er stortingspolitikere som Tuva Moflag, Nina Sandberg, Svein Roaldsen og Siri Staalesen. Tuva Moflag, som er stortingsrepresentant fra Akershus, sier til NTB at det er medlemmer, partiledere og ordførere i Follo som har startet oppropet, som handler om at ledervalget betyr noe også utenfor Trøndelag.

– Det er helt naturlig for meg som stortingsrepresentant å støtte dette oppropet, sier hun.

– Vi må si fra. Vi står bak varslerne. Vi må si fra om at dette får konsekvenser for partiet andre steder i landet, sier hun videre.

Hun understreker at valget av fylkesleder er Trøndelags valg, men at også andre må kunne fortelle om hvilke lokale konsekvenser valget kan få rundt i landet.

– Det er også et verdimessig standpunkt. Jeg vil at metoo skal være et veiskille og vise jeg står bak varslerne. De som står fram og forteller om en vanskelig kultur, skal vite at de ikke står alene, sier hun.

Giske vil ikke kommentere

En enstemmig valgkomité i Trøndelag Arbeiderparti har innstilt Trond Giske som ny leder av fylkespartiet på årsmøtet til helgen.

Partiledelsen i Arbeiderpartiet har ikke villet mene noe om den kommende valget i Trøndelag. Onsdag sa partisekretær Kjersti Stenseng til TV 2 at dette ikke er noe partiledelsen bør mene noe om. Heller ikke partileder Jonas Gahr Støre har villet kommentere innstillingen.

Dersom Giske blir valgt som fylkesleder, vil det i så fall bli hans comeback i partiets ledelse etter han gikk av som Ap-nestleder for over to og et halvt år siden. Giske gikk i januar 2018 av som nestleder i Arbeiderpartiet etter varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel.

Trond Giske opplyser i en SMS til NTB at han ikke har noen kommentar til saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...