ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Henvendte seg til næringsministeren:

- Etterlyser mer støtte til grønn forskning og utvikling

TYDELIG BUDSKAP: Administrerende direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken (t.h.), henvendte seg til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap, nummer to fra høyre) med et tydelig budskap. Foto: Henrik Einangshaug

Administrerende direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken, etterlyste lørdag mer støtte til grønn forskning og utvikling, noe næringsministeren svarte på.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.05.2022 kl 00:13

ANNONSE
Annonse

Lørdag, dagen før arbeiderbevegelsens internasjonale kampdag, inviterte Orkland Arbeiderparti til industrikonferanse i Norsk Kylling sine lokaler i Orkanger.

- Det er så artig. Det er litt det her vi har tenkt på når vi har bygd hele vårt konsept, at det skulle være noe mer enn slakteri og fabrikk. Det skulle være et senter hvor vi kunne møtes og utvikle hverandre, og den dagen her har vært fantastisk i så måte.

Det sier administrerende direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken, i etterkant av lørdagens industrikonferanse.

Etterlyste mer støtte

Nærmere 80 personer var tilstede under lørdagens industrikonferanse, hvor en rekke næringsledere fra Orkland og kommunene rundt fortalte om sine bedrifter. Flere av de med tydelig budskap til statsråden på fremste rad, næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), som lot seg inspirere av de lokale bedriftene.

- Jeg er veldig begeistret, imponert og inspirert. Her er det bedrifter som er helt i verdensklasse, enten de driver med ballpresse, det er kylling, eller veldig avansert prosessindustri. Store ambisiøse planer om å kutte utslipp, å skape flere jobber, og ta Norge inn i det grønne skiftet, det er veldig inspirerende.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Partikollega og stortingsrepresentant Jorodd Asphjell til høyre. Foto: Henrik Einangshaug


- Her har vi fått masse gode innspill som vi tar med oss hjem, for å utforme en praktisk og jordnær næringspolitikk som fungerer for våre bedrifter.

Flere av næringslederne henvendte seg til statsrådet med tydelig budskap og ønsker, deriblant Stokbakken på Norsk Kylling.

- Jeg etterlyser mer støtte til grønn forskning og utvikling, sa Stokbakken, og henvendte seg til statsråden som satt på fremste rad.

Fikk svar fra ministeren

Statsråden var i etterkant av lørdagens konferanse tydelig på at regjeringen i årets statsbudsjett har mobilisert ordninger som kan bidra til tre milliarder i grønne innvesteringer.

- Vi har styrket klimaforskning og kommer til å fortsette med det, også er vi opptatt av å mobilisere mest mulig forskningsmidler i næringslivet, og med vår risikavlastning bidra til at næringslivet kan investere mer i grønne løsninger. Det er en del vi vet, men det er ganske mye vi fortsatt skal utforske, og det haster. Vi skal nå kutte veldig mye utslipp frem til 2030. Jeg tror vi kommer til å få det til, men da må vi ha bedriftene med oss.

Administrende direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken, fortalte blant annet om hvordan bedriften kuttet sine utslipp med 100% ved bygging av ny fabrikk. Foto: Henrik Einangshaug


På spørsmål om hva han tenker om statsrådens svar, er Stokbakken tydelig på at han tror det er fokusområde, og mener det samtidig må være det. Stokbakken er enig med statsråden i at man har det travelt dersom man skal nå de store ambisiøse målene på kort tid, og er tydelig på at dette må på dagsorden.

- Det var derfor jeg hadde flere punkter hvor jeg etterlyser mer handling, raskere handling og mer konkret handling. Opplevde at jeg ble møtt med forståelse for det, og det høres ut som det er planer som tegner i riktig retning i så måte.

Hør sak fra industrikonferansen i lydfilen under.

ANNONSE