Nea Radio

Nea Radio

Ber miljøministeren rydde opp

Heidi Greni Foto: Senterpartiet

Stortingsrepresentant Heidi Greni reagerer på fylkesmannens overkjøring av Holtålen kommune i saken om elmotor på båt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Fylkesmannens avslag på bruk av el-motor på båt i Holtålen er uforståelig og urimelig. Nå ber jeg miljøvernministeren om å rydde opp, sier stortingsrepresentant Heidi Greni .

Bakgrunnen er at Holtålen kommunes forskrift om bruk av el-motor på båt i vann under 2 km2 for å fremme fritidsfiske og friluftsliv, ble opphevet av fylkesmannen i Sør Trøndelag. Fylkesmannen sier at ønsket om å fremme fritidsfiske og friluftsliv ikke er god nok begrunnelse fra kommunen.

– Jeg godtar ikke fylkesmannens avslag og regner med at statsråd Helgesen er enig med meg. Med bakgrunn i at forskrift om motorferdsel i utmark er endret slik at det er gitt tillatelse til bruk av el-sykkel i utmark, uttalte statsråd Helgesen at dette er positivt for folkehelsen ved at flere kommer seg ut i naturen, sier Heidi Greni.

Greni viser til at el-motor både til sykkel og båt er støysvake og derfor egner seg for bruk i utmark.

Heidi Grenis spørsmål til klima- og miljøministeren:

Holtålen kommunes forskrift om bruk av el-motor på båt i vann under 2 km2 er opphevet av fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Forskriften ble gitt for å fremme fritidsfiske og friluftsliv. Forskrift om motorferdsel i utmark er endret slik at det er gitt en generell tillatelse til bruk av el-sykkel i utmark. Statsråden har uttalt at dette er positivt for folkehelsen ved at flere kommer seg ut i naturen. Er statsråden enig i at el-motor på båt og på sykkel begge er støysvake og derfor egner seg for bruk i utmark for frilufts formål?

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...