Nea Radio

Foreldre i Selbu:

Bekymret for drikkekulturen blant ungdom

Fra venstre bak: Janne Paulsby og Tone Melan
Foran fra venstre: Amelia Nervik, Dorte Sørflakne, Tove Solli og Geir Tore Solli. Foto: Inga Petrine Grøtte

Foreldre ved Selbu Ungdomsskole har henvendt seg til skolen for at de er bekymret for drikkekulturen blant ungdommene i ungdomsskolealder. Denne uka var representanter for politi, ungdomsskolen, helsevesenet og kommunen samlet for å orientere pressen. Foreldrerepresentanter var dessverre ikke til stede, men to ungdommer fra 10.klassetrinn hadde møtt opp. 

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Koordinator for samordning av lokale rus og kriminalitetsforebyggende tiltak, Tove Storhaug i Selbu kommune, hadde invitert pressen til å lage en en reportasje rundt ungdom og alkohol.
- Vi ser en økende tendens til at ungdommer i Selbu drikker en del. Vi går en sommer i møte med mye fritid og vi ønsker nå å rette en henvendelse til foresatte og andre i forhold til å ta ansvar.

Inspektør og sosiallærer Tove Solli, informerte om at Selbu ungdomsskole dessverre har måttet avlyse det planlagte foreldremøtet to ganger på grunn av koronarestriksjoner. Hun syntes derimot det er svært positivt at foreldre har tatt kontakt og ønsker å diskutere temaet.

Flere i møtet poengterte at de ønsket en åpen dialog rundt utfordringen, samtidig som det må være lov for voksne å være uenige når det gjelder drikkekulturen. Det er viktig at foreldre og ungdommer snakker åpent om temaet og at foreldre tør å sette grenser og være upopulær.

UngData undersøkelsen for Selbu viser at det skjer en holdningsendring rundt alkoholvaner når elevene kommer opp i videregående skole.

Politikontakt Geir Tore Solli refererte til at Selbu har en festkultur der generasjoner møtes, men at en ikke bør skjenke alkohol til mindreårige. - En lar ikke 14-åringen ha en "hjemme alene fest." Samtidig presiserte han at det var illegalt å kjøpe alkohol til mindreårige.

I møtet deltok også 10.klassingene Dorte Sørflakne og Amelia Nervik, som var enige om at en ikke trenger å drikke alkohol for å ha det artig. Begge er MOT-motivatorer og var enige om at det er viktig å bygge trygge ungdommer som tør å ta gode valg for seg sjøl.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...