Annonse
Nea Radio

Bekrefter kontakt med landslagstreneren:

- Han ser det her styrker dem i målsetningene

Håndballhistorie: Søndag kunne Jostein Sivertsen presentere prosjektet som markerer starten på ny trøndersk og norsk håndballhistorie. Sivertsen bekreftet samtidig kontakt med landslagstreneren. Foto: Henrik Einangshaug

Daglig leder i Kolstad Håndball, Jostein Sivertsen, bekrefter kontakt med landslagstrener for Håndballgutta, Christian Berge.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Søndag ble de norske landslagsspillerne Magnus Gullerud, Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Tørbjørn Bergerud, og de islandske landslagsspillerne Janus Dadi Smarason og Sigvaldi Guðjónsson presentert som nye Kolstad-spillere. Overgangene er en del av det som markerer starten på det som skal være ny trøndersk og norsk håndballhistorie.

En som tidlig ble involvert i prosjektet var Sander Sagosen, som allerede i februar ble kontaktet av Jostein Sivertsen, daglig leder i Kolstad Håndball.

- Det her er et prosjekt som er for godt å si nei til om man kan si det sånn. Det her handler for min del om å få skape verdens beste håndballag i min hjemby, som er en hver idrettsutøvers drøm, sa Sagosen til Nea Radio etter søndagens pressekonferanse.

Les også: - Vil skape verdens beste håndballag i min hjemby

Bekrefter kontakt med landslagstreneren


I forkant av søndagens pressekonferanse, ble det spekulert i hvilke spillere som kom til å bli presentert, samt om nye navn i støtteapparatet ville bli presentert.
En rekke medier har blant annet spekulert i hvor vidt landslagstrener for Håndballgutta, Christian Berge, ville bli presentert som ny Kolstad-trener søndag.

Sivertsen er derimot tydelig på at de ikke har tenkt å skifte ut trenerteamet med det første.

- Trenerne er her allerede. Stian Gomo, Erlend Sagosen og Ole Martin Viken som fysisk trener da. De er kjempe dyktige, og det har hele tiden vært planen at dem skulle være trenere i fremtiden. Når vi har snakket med Christian, har det vært i en litt mindre rolle hvor han skal bidra som en ressurs, det har aldri vært snakk om at han skal være hovedtrener.

Sivertsen sier videre at forbundet hele tiden har vært tydelig i saken hele veien, og sagt at Berge ikke får være landslagstrener og ha en rolle i Kolstad.

Landslaget vil vel dra nytte av deres satsing?

- Det tror jeg også var litt av motivasjonen til Christian og, for at han engasjerte seg såpass som han gjorde i prosjektet. Han ser at det her styrker dem i målsetningene om å ta det gullet som dem har drømt om i mange år. Det er mange årsaker til at det her er bra da. Det er bra for Kolstad Håndball, trøndersk håndball, norsk håndball og ikke bare på klubbnivå, men også på landslagsnivå, det er jeg helt overbevist om.

Berge har tidligere blitt spurt av TV 2 hva hans rolle i Kolstad-prosjektet har vært. Berge svarte da at han hadde vært med på å utrede om det var mulig å starte et stor-prosjekt i Norge, og at han da fikk en sånn energi og entusiasme.
Berge har videre sagt at han da begynte å tenke at dette også er positivt for landslaget, og at de med det også bl.a. ville hatt større kontroll på restituering. Han har erkjent å ha havnet i noen gråsoner, og at det var vanskelig å skille rollene, noe han beklaget.

Berge har kontrakt med landslaget ut 2025.