Nea Radio

Nedgang i arbeidsledigheten:

Bedring for reiseliv og transport

Nedgang i ledige: I uke 10 ble det registrert 14 471 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos NAV i Trøndelag. Dette er 111 færre enn i forrige uke. Foto: Ola Bjerken

I uke 10 ble det registrert 14 471 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak i Trøndelag. Dette er 111 færre enn i forrige uke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2021 kl 11:42

Blant arbeidssøkerne er 7 563 helt ledige, og det er en nedgang på 166 personer fra forrige uke.

– Tallene på helt ledige peker i riktig retning. Flere er registrert som delvis ledige og færre som permitterte. Det kan bety at arbeidsgivere i økende grad tar ledige delvis tilbake i jobb, sier Bente Wold Wigum, fylkesdirektør i NAV Trøndelag.

I uke 10 er 4 934 permitterte. Det er en nedgang på 64 personer sammenlignet med forrige uke.

Totalt er 5,7 prosent av arbeidsstyrken registrert som arbeidssøkere. Bruttoledigheten, som er summen av helt ledige arbeidssøkere og arbeidssøkere i tiltak, er 3,4 prosent.

Flest ledige unge menn

Det er høyest andel helt ledige blant menn i aldersgruppen 20-24 år (5,5 prosent), og høyest andel delvis ledige blant kvinner i samme aldergruppe (3,5 prosent).

Antall helt ledige synker i alle aldersgrupper med unntak av de yngste under 20 år hvor antallet er det samme, og de eldste 60 år og over, hvor antallet øker med 16 personer.

Bedring for reiseliv og salg

Størst nedgang i antall helt ledige i yrkesgruppene reiseliv og transport (-82) og butikk- og salgsarbeid (-28). Det er de samme yrkesgruppene som har den største økningen i antall delvis ledige, reiseliv og transport (+ 30) og butikk- og salgsarbeid (+13)

Den siste uken er det registrert 373 nye arbeidssøkere. Det har vært nedgang i nye arbeidssøkere hver uke siden midten av januar.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...