Nea Radio

Bedre for TrønderEnergi

Finansdirektør Olav Sem Austmo (t.v) og konsernsjef Ståle Gjersvold. Foto: TrønderEnergi

TrønderEnergi fikk i første halvår 2017 et overskudd etter skatt på 281 millioner kroner mot 202 millioner kroner første halvår 2016. Det bedrede halvårsresultatet skyldes først og fremst effekter av en noe høyere produksjon, noe høyere kraftpris, og et fortsatt målrettet og strukturert arbeid med forbedring i hele konsernet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Jeg er imponert over våre ansatte som leverer solid og god drift i en periode med stor omstilling i konsernet. Fornybarnæringen står foran et utfordrende, men også et spennende endringsbilde. Nøkkelen for å sikre fremtidig konkurransekraft er å fortsette arbeidet med kontinuerlig forbedring i hele verdikjeden. Parallelt må vi styrke innovasjonsevnen og forberede oss på strukturelle endringer, sier konsernsjef i TrønderEnergi, Ståle Gjersvold.

I tillegg til god drift innenfor produksjons-, nett- og kundesegmentene skjer det også utvikling både innenfor konsolidering i bransjen i Sør-Trøndelag, og i TrønderEnergis arbeid med innovasjon.

Nett- og kundevirksomheten i Selbu e-verk er nå en integrert del av TrønderEnergi, og i mai 2017 fattet årsmøtet i Kvikne og Rennebu kraftlag vedtak om at også de slår sammen sin nett- og kundevirksomhet med TrønderEnergi.

På innovasjonssiden jobber TrønderEnergi med en rekke piloter og prosjekter knyttet til endringene bransjen står overfor, det vil si nye energikilder, nye bruksformer, og digitalisering. I samarbeid med TrønderEnergi drifter NTNU Accel en oppstartsfabrikk (inkubator) for nye selskaper innen fornybar energi, lokalisert til Energibygget på Lerkendal. Sammen med en rekke andre ledende industri- og offentlige aktører opprettet TrønderEnergi nylig Fornybarklyngen i Midt-Norge. Klyngen skal bidra til å øke den samlede innovasjonskapasiteten til alle involverte aktører, og til Trøndelag og Norge som helhet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...