Nea Radio

Redder 100 porsjoner i måneden:

- Bedre at vi får solgt maten, enn at den blir kastet

Mindre matsvinn: Hans Olav Vold ved Stjørdal sentralkjøkken, kan smile bredt over at bedriften nesten ikke har matsvinn lengre. Foto: Henrik Einangshaug

Sentralkjøkkenet på Stjørdal produserer daglig over 300 porsjoner til hvert måltid til institusjoner og hjemmeboende på Stjørdal. For å hindre matsvinn, selger kjøkkenet overskuddsmat gjennom appen "Too Good To Go".

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

En rekke små og store kiosker, restauranter, butikker og andre mataktører, selger daglig overskuddsmat til en rimelig penge gjennom appen "Too Good To Go".
En av de som bidrar til å minske matsvinnet, er sentralkjøkkenet på Stjørdal, som produserer mat til institusjoner og hjemmeboende.

- Vi produserer ikke for mye mat, men allikevel blir det noen porsjoner som blir til overs. Da handler det om hvordan vi kan gi det ut til publikum. Too Good To Go er en fantastisk måte å bli kvitt overskuddsmat på, istedenfor at den blir kastet, sier Hans Olav Vold ved Stjørdal sentralkjøkken.

Redder 100 porsjoner i måneden

Daglig produserer sentralkjøkkenet over 300 porsjoner til hvert måltid til institusjoner og hjemmeboende. Mat som blir til overs, blir lagt ut på appen, og de som ønsker det kan kjøpe en porsjon til 39 kroner. Månedlig redder sentralkjøkkenet rundt 100 porsjoner.

- Varierer selvsagt fra dag til dag hvor mye vi legger ut, men gjennomsnittlig 5-6 porsjoner daglig. Noen dager blir det tre, mens andre kan det blir så mange som ti.

Dere er fornøyd med å bidra til mindre matsvinn?
- For oss handler det om at det er bedre at vi får solgt maten, enn at den blir stående og blir kastet.

Kjøperne vet derimot ikke hva de får før de henter maten, utenom beskrivelsen på appen, hvor sentralkjøkkenet skriver at den kan inneholde varmmat, suppe eller dessert. Kundene kan derfor ende opp med alt alt fra kjøttkaker med tilbehør eller bollesuppe, til bringebær med vaniljesaus eller tyttebær-eplegrøt med fløtemelk.

- Det er en god middagsporsjon, og du skal bli god og mett. Det er næringsrik mat, og mat som er tilnærmet hjemmelaget.

Kjøkkenet har opplevd en økning i interessen fra publikum siden de startet, og så frem de har mat å selge, har de ingen planer om å gi seg.

Hør hele intervjuet med Hans Olav Vold i lydfilen under.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...