Nea Radio

Holtålen:

Barnehage på flyttefot

BIT FOR BIT: Her løftes nok en modul opp på lastebilen og blir fraktet til ny adresse i Haltdalen. Foto: Sindre Hegseth

Deler av Elvland Barnehage i Ålen ble onsdag flyttet til Haltdalen Oppvekstsenter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2021 kl 22:23

Barnekullene i Holtålen blir store de neste årene - faktisk så store at barnehagedekningen i kommunen blir alt for dårlig.

Som et akutt grep, har man i Ålen tatt i bruk igjen to avdelinger ved den gamle barnehagen i lokalene som de siste årene har huset Frivilligsentralen og Fjellstyrekontoret.

Også i Haltdalen er behovet større enn tilbudet og brakkeriggen som har vært en del av Elvland Barnehage i Ålen ble derfor denne uken flyttet til Haltdalen Oppvekstsenter.

HØYTSVEVENDE: Heisekran må til når barnehagen flyttes fra Elvland til Haltdalen Oppvekstsenter. Foto: Sindre Hegseth

Skal bygge ny

På lengre sikt planlegges en ny barnehage og Holtålen kommune har derfor startet opp prosjektet Fremtidens Barnehage.

Dette er en ny 6-avdelings barnehage i Ålen med mulighet for påbygg av ytterligere en avdeling.

Kommunestyret behandlet saken i mai og vedtok instruerte der administrasjonen å legge frem lokalisering og tegninger med kostnadsoverslag innen 1. september.

Elvland er dårlig egnet

Ei prosjektgruppe har utredet mulighetene som finnes og har vurdert at blant annet påbygg av det eksisterende bygget ved Elvland barnehage, ikke er særlig gunstig.

HIT: Så er modulen nesten på plass på den nye adressen. Foto: Sindre Hegseth

Det opprinnelige bygget fra 2000 bærer preg av hardt bruk. Det er slitasje på både lokalene og på uteområdet og barnehagen er allerede påbygd, - noe som medfører en del praktiske og ergonomiske utfordringer. Det er også vanntilsig ved inngangspartiet og generelt vått uteområde. Når det kommer til infrastruktur, så er trafikkforholdene ved henting og levering utfordrende.

Kommunedirektør Marius Jermstad sa tidligere i år til Nea Radio at tomta i Elvland derfor ikke er særlig egnet til fremtidig større barnehage.

En mulighetsstudie er gjennomført og Norservice AS har utarbeidet en skisse og stipulert kostnader i forhold til en 6 avdelings barnehage.

Jermstad foreslår derfor at Holtålen kommune bygger ny 6-avdelings barnehage i Ålen med mulighet til påbygg av ytterligere en avdeling.

Dette er foreløpig kostnadsberegnet til 40 millioner kroner.

Spennende med flytting

Mens politikere og kommuneadministrasjon jobber med saksbehandlingen, er altså snarlige grep nå tatt.

Tone Trygstad Bakås er styrer i Elvland kultur- og naturbarnehage og hun sier det har vært noen spennende dager for barna, med store heisekraner og lastebiler i forbindelse med flyttingen av brakkene.

Hør intervju med barnehagestyreren her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...