Annonse
Nea Radio

Barnas Halloweenfest

Folk samlet seg på midtsand lørdagskveld for å delta på halloweenfeiring

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Lørdagskveld inviterte bakeriet Brød&Sånt til skummel, men koselig feiring av halloween igjennom arrangementet «Barnas Halloweenfest». I lumre og forheksede omgivelser tok både barn og voksne på seg sitt beste halloweenkostymet og tok turen ned til Midtsand i Malvik for å delta på feiringen. Eierne av bakeriet, Valery Hofmann og Georg Knutsen, kunne by på lekre bakeriprodukter med motiver i feiringens ånd i tillegg til flere spennende aktiviteter.

Saken fortsetter etter lydklippet

- I dag skal vi feire halloween. Vi tenkte det kunne være smart å gjøre det på en lørdag i stedet for torsdag når det egentlig var, fordi det er flere som kan delta. Først har vi et fint rebusløp her på midtsandtangen, for vi er så heldige å ha en forhekset skog her. Det er litt mørkt, skummelt og spesielt der. Etterpå skal vi ha halloween-bingo og tegnekonkurranse, forteller Valery Hofmann.

Ingen kjøpetvang

Festen er arrangert av frivillige, de som driver og jobber på bakeriet. Men det er viktig for Hofmann å understreke at alle er velkommen og at det ikke er nødvendig å kjøpe noe av bakeriet for å delta på festen. Dette er noe de ønsket å gjøre for og glede, spesielt med tanke på barna.

- Det er hovedsakelig barn vi sikter til. Det er noe vi arrangerer ut fra egne penger, men det blir litt som å gi tilbake til de barna som bor her, smiler hun.

- Det er ingen kjøpetvang. Det vil si at alt som man kan være med på her i kveld, er gratis. Selvfølgelig selger vi masse halloweenting, boller, kaffe og slike ting i bakeriet. Men det blir på en måte utenom for de som ønsker å kjøpe det, forklarer Hofmann.

Det viktigste er å ha det gøy

Halloweenfeiringen og alt det innebærer trenger ikke å være et pengesluk. Det viktigste med feiringen er å kle seg ut og ha en trivelig kveld. Hofmann har selv alltid likt halloween, noe som er bakgrunnen til at hun også bestemte seg for å ha en feiring i bakeriet.

- Jeg har alltid vært veldig glad i halloween. Jeg kommer opprinnelig fra Sør-Amerika der det er en stor tradisjon for halloween. Så nå som det har blitt mer og mer populært i Norge, så er det på en måte et marked for det. Folk er interesserte og barn synes jo det er kjempegøy å kle seg ut. Som sagt har vi jo en forhekset skog, det er litt mørkt og lummert, så det passer jo bare perfekt, sier Hofmann.

- Barna har ofte tenkt på kostymet til halloween lenge. Og det samme kostymet som man har kjøpt seg eller laget seg, fordi man kan lage seg også, går fint an å bruke til karneval. Det er ikke nødvendig at kostymet skal være skummelt, selv om det er litt av temaet. Når man er barn er det å kle seg ut det som er gøy, da er det ikke nødvendig å bruke masse penger og være kjempeskummel. Det er ikke det det går på, det går på å kle seg ut å ha deg gøy, avslutter hun.

Nøkkelord