Nea Radio

Barnas Halloweenfest

Folk samlet seg på midtsand lørdagskveld for å delta på halloweenfeiring

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Lørdagskveld inviterte bakeriet Brød&Sånt til skummel, men koselig feiring av halloween igjennom arrangementet «Barnas Halloweenfest». I lumre og forheksede omgivelser tok både barn og voksne på seg sitt beste halloweenkostymet og tok turen ned til Midtsand i Malvik for å delta på feiringen. Eierne av bakeriet, Valery Hofmann og Georg Knutsen, kunne by på lekre bakeriprodukter med motiver i feiringens ånd i tillegg til flere spennende aktiviteter.

Saken fortsetter etter lydklippet

- I dag skal vi feire halloween. Vi tenkte det kunne være smart å gjøre det på en lørdag i stedet for torsdag når det egentlig var, fordi det er flere som kan delta. Først har vi et fint rebusløp her på midtsandtangen, for vi er så heldige å ha en forhekset skog her. Det er litt mørkt, skummelt og spesielt der. Etterpå skal vi ha halloween-bingo og tegnekonkurranse, forteller Valery Hofmann.

Ingen kjøpetvang

Festen er arrangert av frivillige, de som driver og jobber på bakeriet. Men det er viktig for Hofmann å understreke at alle er velkommen og at det ikke er nødvendig å kjøpe noe av bakeriet for å delta på festen. Dette er noe de ønsket å gjøre for og glede, spesielt med tanke på barna.

- Det er hovedsakelig barn vi sikter til. Det er noe vi arrangerer ut fra egne penger, men det blir litt som å gi tilbake til de barna som bor her, smiler hun.

- Det er ingen kjøpetvang. Det vil si at alt som man kan være med på her i kveld, er gratis. Selvfølgelig selger vi masse halloweenting, boller, kaffe og slike ting i bakeriet. Men det blir på en måte utenom for de som ønsker å kjøpe det, forklarer Hofmann.

Det viktigste er å ha det gøy

Halloweenfeiringen og alt det innebærer trenger ikke å være et pengesluk. Det viktigste med feiringen er å kle seg ut og ha en trivelig kveld. Hofmann har selv alltid likt halloween, noe som er bakgrunnen til at hun også bestemte seg for å ha en feiring i bakeriet.

- Jeg har alltid vært veldig glad i halloween. Jeg kommer opprinnelig fra Sør-Amerika der det er en stor tradisjon for halloween. Så nå som det har blitt mer og mer populært i Norge, så er det på en måte et marked for det. Folk er interesserte og barn synes jo det er kjempegøy å kle seg ut. Som sagt har vi jo en forhekset skog, det er litt mørkt og lummert, så det passer jo bare perfekt, sier Hofmann.

- Barna har ofte tenkt på kostymet til halloween lenge. Og det samme kostymet som man har kjøpt seg eller laget seg, fordi man kan lage seg også, går fint an å bruke til karneval. Det er ikke nødvendig at kostymet skal være skummelt, selv om det er litt av temaet. Når man er barn er det å kle seg ut det som er gøy, da er det ikke nødvendig å bruke masse penger og være kjempeskummel. Det er ikke det det går på, det går på å kle seg ut å ha deg gøy, avslutter hun.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...