Nea Radio

Over 100 barn på Barnas Femundløp

Barn i alle aldre hadde tatt turen til Gjettjønna for å prøve ut hundesporten lørdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi har kjørt masse hund, og det var gøy, sier ni år gamle Liv Janne Hegseth.

– Det var veldig spennende. Vi har kjørt både den korte og lange runden, legger Isaak Narjordet Viken (9) til.

Over 100 barn og rundt 100 hunder befant seg ved Gjettjønna lørdag. Dette var niende gang Femund Trekkhundklubb arrangerte Barnas Femundløp.

– Vi arrangerer dette for å gi noe tilbake til Femundløpets publikum, sier leder i Femund Trekkhundklubb, Magne Lien.

Han håper også arrangementet kan være med å inspirere unger til å begynne med hundekjøring.

– Vi som holder på med dette synes jo det er en veldig givende sport, og det er rom for flere å holde på med det. Her oppe i Fjellregionen er det jo så flott å holde på med hundekjøring også, sier Lien og fortsetter:

– Det er faktisk unger som har stilt opp i Barnas Femundløp for åtte-ni år siden, som er blitt konkurransekjørere i dag, så det er positivt.

I år var også Røros E-verk med som medarrangører, for første gang.

– E-verket spurte pent om de kunne være med oss på dette arrangementet, og det er trivelig. De har jo fasiliteter og de ordner det meste. Vi bare stiller med hunder, så ordner de resten. Så det er en god deal, det, sier Lien.

Hør reportasjen fra Gjettjønna her:

Mange barn hadde tatt turen for å prøve hundesporten på Barnas Femundløp. Blant dem var 9 år gamle Liv Janne Hegseth og Isaak Narjordet Viken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...