Nea Radio

Skolestart:

– Barna er i trygge hender

Gleder seg: Oppvekstsjef i Stjørdal, Ann Kristin Geving, og rektor ved Halsen skole, Kurt Tollaksen, gleder seg til at alle barna er på plass på mandag. Foto: Anne Gundersen

Mandag starter barna på skolen og oppvekstsjef i Stjørdal, Anne Kristin Geving, forsikrer at smittevernshensyn ivaretas.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Både skoler og barnehager i Stjørdal er godt forberedte på skolestart.

– Vi gleder oss veldig, sier rektor Kurt Tollaksen.

– Nå har vi allerede vært på jobb noen uker, men det er først på mandag, når ungene kommer, at det blir virkelig blir fint.

For det skal bli fint, det er både han og oppvekstsjef i Stjørdal, Ann Kristin Geving, enige om.

– I alt dette er det svært viktig for oss at både barnehage- og skolestart blir en fin opplevelse for barna.

Lært mye

– I og med at skolene åpnet til en viss grad før ferien, så har vi gjort oss noen erfaringer, sier Tollaksen.

– Disse erfaringene kommer godt med nå og gjør at vi føler oss sikre på at vi skal klare å holde smittevernsreglene, og at vi kan drive skole som både gir en god opplevelse for barna og i tillegg opprettholder god undervisning.

– Det vil være stort fokus på renhold, både når det gjelder kontaktflater som håndtak, og renhold generelt, forklarer Geving.

– I tillegg kommer regler for god håndhygiene og avstand.

Grupper

Barn som er sammen inne skal være sammen ute. Gruppene barna er delt inn i skal ha faste ansatte.

Tollaksen sier at barn i fem - seksårs alder kan være uforutsigbare.

– Samtidig tror vi at vi kan kontrollere smittefaren ved måten vi deler inn i grupper på. I tillegg deler vi opp uteområdene i soner der gruppene kan holde til.

Fanger opp

Under nedstengningen var det stort fokus på at enkelte barn er mer sårbare og utsatte i en slik situasjon enn andre.

– Vi var var opptatt av at vi skulle fange opp disse barna, sier Geving.

– En sosial setting er bra for alle barn, men enkelte barn er enda ekstra avhengige av dette . Så når vi nå starter, så gjør vi det med skjerpet beredskap, slik at vi sikrer at vi kan fortsette skolehverdagen så uavbrutt som mulig.

Restriksjoner for foresatte

Det finnes restriksjoner for hvordan foresatte skal forholde seg.

– Vi skal ha åpningen på et stort område som vi deler inn i soner. Her kan foresatte til barna følge med i gruppene, forklarer Tollaksen.

– Det finnes barn som har behov for at mamma eller pappa skal være med inn i klasserommet og dette skal vi gjøre vårt beste for å legge tilrette for.

– Når det ser sagt, så må vi ha en viss kontroll på hvem som slipper inn på skolen, understreker Geving.

– Dersom du vet at ditt barn har behov for at du skal bli med inn, så anbefaler vi at du tar kontakt med lærer eller skole, slik at vi kan stille noen enkle spørsmål som kan være av betydning for om vi kan tillate adgang. Men når det er sagt, så skal vi absolutt sørge for at dette blir en riktig fin skolestart!

Hør intervjuet med oppvekstsjef Ann Kristin Geving og rektor ved Halsen skole, Kurt Tollefsen, i avspilleren under.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...