Nea Radio

Fylkesvei 30

– Bare tilfeldigheter at det ikke har gått skikkelig galt

Foto: Per Magne Moan

Lederen i trafikksikkerhetsutvalget i Holtålen har fått nok av dårlige veier.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2020 kl 13:44

Mange har reagert på vinterstandarden på fylkesvei 30 de senere årene.

Så langt denne vinteren, så har Nesvoldbakken vært stengt sju ganger på grunn av utenlandske trailere som har stått fast i timesvis, og sju biler har havnet i grøfta på grunn av dype spor i veibanen - bare på strekningen fra Ålen sentrum og opp Hollbakken.

MØTE: Trafikksikkerhetsutvalget i Holtålen vil sette inn strakstiltak for å bedre vinterstandarden på fylkesvei 30 Foto: Per Magne Moan

Tilfeldigheter

Standarden på fylkesvei 30 gjennom kommunen var en av sakene trafikksikkerhetsutvalget i Holtålen behandlet på et møte tirsdag.

Leder i trafikksikkerhetsutvalget, Bård Skogås, mener det er bare tilfeldigheter at det har gått bra.

Han mener det må settes inn strakstiltak som salting og kontinuerlig strøing av Nesvoldbakken, og ikke minst skilting slik at lastebilsjåfører vet hvilken utfordring som møter dem nord på Rugldalen.

Ikke skyld på utlendingene

Han mener det blir for lettvint å skylde på utenlandske sjåfører som har dårlig erfaring med norsk vinterføre.

– De får jo ingen info om hva som møter dem i denne bakken. Plutselig står det midt oppe i det, sier han og mener god skilting må på plass.

Skogås jobber selv i transportbransjen og sier at han ikke opplever like dårlig vegstandard andre steder i landet.

Dårligere vei fra fylkesgrensa

Han sier veistandarden blir merkbart dårligere når man passerer fylkesgrensa når man kommer sørfra til Røros. Da er veien som regel dårlig vedlikeholt til man kommer til Singsås.

Fra 1. januar 2020 overtok Trøndelag fylkeskommune alt ansvar og oppgaver for fylkesvegene, og trafikksikkerhetsutvalget i Holtålen vil nå bli flinkere til å synliggjøre situasjonen overfor fylkeskommunen.

Hør intervju med Bård Skogås her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...