Nea Radio

Black Friday:

- Bare halvparten så mye bulkeskader i år

Foto: Shutterstock-Tryg Forsikring

I fjor bulket vi for 40 millioner kroner på Black Friday. I år blir det bare halvparten tror Tryg Forsikring.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Med koronarestriksjoner, nettsalg og Black Week blir det færre bilskader i år, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

– Det er lite som tyder på et høyt antall bulkeskader hittil denne uka, og jeg tror heller ikke Black Friday-salget vil utløse trafikkulykker i et antall vi pleier å se denne fredagen. I år har mange butikker spredt salget utover uka, det har vært økt fokus på nettsalg, og i tillegg er det innført kraftige begrensninger på grunn av smittefare rundt om. Da blir det neppe trafikkø og trengsel for å komme først inn døren fredag morgen, sier Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

2000 ulykker i fjor

Black Friday i fjor ble det registrert nær 2000 trafikkulykker til en estimert kostnad på vel 40 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge. Det var 573 ulykker med bulkeskader etter enten rygging eller påkjørsel av parkert kjøretøy. I 34 prosent av ulykkene var sjåføren mellom 35 og 50 år, og de fleste var menn. Høyest andel ulykker skjedde mellom klokken 12 og 13.

– Vi vil nok også i år se at antall skademeldinger stiger markant midt på dagen, da mange kjører ut i lunsjen for å shoppe. Så fortsetter antall ulykker frem til rundt klokken 18 da det begynner å flate ut med mindre antall. I fjor var det seks ulykker per minutt på det meste, mens i år tror vi altså at totalantallet går noe ned på grunn av koronasituasjonen, sier han.

For hele Black Week ble det i fjor meldt inn over 10.167 bilskader til en kostnad på vel 220 millioner kroner. Det viser tall fra Finans Norge for hele forsikringsbransjen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...