Nea Radio

Bare en våt munn

Foto: Elisabeth Anker Jacobsen

Søndag 30.september er det urpremiere på teaterstykket ”Bare en våt munn” på Lokstallen i Stjørdal. Det er scenekunstnerne Katja Lindeberg og Madeleine B. Nilsen som står bak stykket, hvor de harselerer med alle sider og tabuer rundt det å være kvinne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2018 kl 08:48

Prosjektet har blant annet fått støtte fra Norsk Kulturråd, og er bygd på dybdeintervjuer gjort med 23 kvinner fra forskjellige samfunnslag, livssituasjoner, aldre og utseender.

- Dette er et prosjekt som handler om det å være dame, men det er også like mye et prosjekt som handler om det å være menneske, sier Lindeberg.

- Vi har prøvd å ta opp noen ting i dette stykket, som man kanskje ikke snakker så mye om. Skam, forventninger, forestillinger og framstillinger om alt fra seksualitet til identitet, klisjeer og tabuer, legger hun til.

Kvinnelig identitet

De to scenekunstnerne har jobbet med stykket siden før Mai og har samtidig arrangert workshops om kvinnelig identitet med ungdom og voksne fra både videregående skole og voksenopplæringen i Stjørdal.

- Det er veldig fort at mennesker havner i en stereotypisk kategori, og da kan det være ganske utfordrende å ha tanker, preferanser eller ønsker som ikke stemmer overens med den stereotypien en har havnet innunder, forteller Madeleine Nilsen.

- Hva er det det som finnes innenfor den snevre malen det vil si å være kvinne, og hva skjer når man går utenfor denne malen? Er man mindre kvinne da?, spør Katja retorisk.

Motstridende og sammensatt

Scenografien til stykket består av mye blomster, tekstiler og rosalilla fargetoner. Scenen er malt i gull, og på gulvet rundt ligger det puter i skinnende farger og teksturer. Det blir blant annet høye hæler, sminke og såkalte ”nakendrakter” å se på scenen også.

- Scenografien vår stiller nok i sterk kontrast med materialet vi jobber med, og det er jo akkurat det vi jobber med. Retten til å være motstridig og sammensatt på en og samme gang, sier Madelen Nilsen.

- Vi ønsker ikke å komme med noen fastsatte påstander her, men vi stiller noen åpne spørsmål kan man si, avslutter Nilsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...