Nea Radio

Tydal:

Bare 760 igjen

EGON: Tydalsungdommer (og noen assosierte) på Egon i Trondheim. Foto: Andreas Reitan

Nå er det bare 760 innbyggere i Tydal. Hva skal til for å få ungdommen tilbake? Nea Radio var med da Tydal kommune inviterte til pizza og prat på Egon i Søndre onsdag kveld .

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2020 kl 09:00

Det er faktisk bare 760 innbyggere igjen i Tydal. Liten når det gjelder innbyggertall, stor når det gjelder areal, natur og potensiale for utvikling.

- Hva skal til for å få ungdommen tilbake? Det spurte Tydal kommune om da de inviterte utflytta tydalsungdommer til pizza og prat på Egon i Søndre gate i Trondheim onsdag kveld.

OPTIMIST: Næringskonsulent Olav Harry Østby har ledet mange slike kvelder, også denne. Han gir aldri opp! Foto: Andreas Reitan

- Spørsmålet er nok ganske generelt for de fleste distriktskommunene, men ikke desto mindre viktig, sier næringskonsulent Olav Harry Østby, som mener det nå bør bli en form for regularitet i disse treffene.

I Trondheim onsdag kveld var Tydal kommune representert med både ordfører Jens Arne Kvello, kommunedirektør Heidi Horndalen, ingeniør Grete Sandvik Græsli, lærling Anniken Kløften og næringskonsulent Olav Harry Østby.

Alf Ronny Rotvold fra Selbuhus Industrier AS fortalte om de fleksible tilbudene hus-og hytteleverandøren kunne tilby, og Paula Elise Brynhildsvoll og Lidvar Vartdal fra Selbu Sparebank orienterte om lokalbankens tilbud ved en eventuell nyetablering i hjemkommunen.

Det er nå snart tre år siden sist Tydal kommune hadde et tilsvarende arrangement, da på Lerkendal stadion, med påfølgende fotballkamp.
Egon minner lite om Lerkendal, men sannelig kom ikke trenerlegenden Nils Arne Eggen på besøk, i alle fall kom "Super-Nils" på besøk, med imponerende kunnskaper både om Tydal kommune og om problemstillinger knyttet til kveldens tema.

Kanskje kan Kløfta etter hvert bli viktigere for ungdommene enn Lerkendal?

Næringskonsulent Olav Harry Østby i Tydal kommune vil ha flere slike kvelder.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...