Annonse
Nea Radio

Tydal:

Bare 760 igjen

EGON: Tydalsungdommer (og noen assosierte) på Egon i Trondheim. Foto: Andreas Reitan

Nå er det bare 760 innbyggere i Tydal. Hva skal til for å få ungdommen tilbake? Nea Radio var med da Tydal kommune inviterte til pizza og prat på Egon i Søndre onsdag kveld .

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2020 kl 09:00

Annonse

Det er faktisk bare 760 innbyggere igjen i Tydal. Liten når det gjelder innbyggertall, stor når det gjelder areal, natur og potensiale for utvikling.

- Hva skal til for å få ungdommen tilbake? Det spurte Tydal kommune om da de inviterte utflytta tydalsungdommer til pizza og prat på Egon i Søndre gate i Trondheim onsdag kveld.

OPTIMIST: Næringskonsulent Olav Harry Østby har ledet mange slike kvelder, også denne. Han gir aldri opp! Foto: Andreas Reitan

- Spørsmålet er nok ganske generelt for de fleste distriktskommunene, men ikke desto mindre viktig, sier næringskonsulent Olav Harry Østby, som mener det nå bør bli en form for regularitet i disse treffene.

I Trondheim onsdag kveld var Tydal kommune representert med både ordfører Jens Arne Kvello, kommunedirektør Heidi Horndalen, ingeniør Grete Sandvik Græsli, lærling Anniken Kløften og næringskonsulent Olav Harry Østby.

Alf Ronny Rotvold fra Selbuhus Industrier AS fortalte om de fleksible tilbudene hus-og hytteleverandøren kunne tilby, og Paula Elise Brynhildsvoll og Lidvar Vartdal fra Selbu Sparebank orienterte om lokalbankens tilbud ved en eventuell nyetablering i hjemkommunen.

Det er nå snart tre år siden sist Tydal kommune hadde et tilsvarende arrangement, da på Lerkendal stadion, med påfølgende fotballkamp.
Egon minner lite om Lerkendal, men sannelig kom ikke trenerlegenden Nils Arne Eggen på besøk, i alle fall kom "Super-Nils" på besøk, med imponerende kunnskaper både om Tydal kommune og om problemstillinger knyttet til kveldens tema.

Kanskje kan Kløfta etter hvert bli viktigere for ungdommene enn Lerkendal?

Tydalskveld
Næringskonsulent Olav Harry Østby i Tydal kommune vil ha flere slike kvelder.

Nøkkelord