ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Stjørdal:

Bank kjøper eiendomsmegler

Fusjoneres: Hegra Sparebank kjøper opp Welde og Valstad Eiendomsmegling AS. Meglerfirmaet blir fusjonert med bankeide Aktiv Stjørdal. Fra venstre: Daglig leder i Aktiv Stjørdal, Lars Audun Valstad, Tore Welde, banksjef Arne Martin Laukvik og Henrik Valstad. Foto: Runar Kjøsen

Hegra Sparebank har fra før strategisk eierskap i eiendomsforetakene Aktiv Stjørdal AS og Aktiv Innherred AS.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.11.2020 kl 14:25

ANNONSE
Annonse

I tillegg har banken sitt eierskap i Hegra Regnskap, og nå knytter de til seg nok et eiendomsselskap.

– Det er en fin dag for oss, når vi er 48 kompetente medarbeidere innen regnskap, megling og bank, sier banksjef i Hegra Sparebank, Arne Martin Laukvik.

På en pressekonferanse tirsdag formiddag kunne han fortelle at Hegra Sparebank har kjøpt Welde og Valstad Eiendomsmegling AS, og at dette selskapet vil fusjoneres med bankeide Aktiv Stjørdal innen det neste halvåret.

– Vi tar over selskapet 18. desember og da starter fusjonsprosessen. Vi ser for oss at vi får på plass det formelle i mars, sier banksjefen.

I 2011 stiftet banken Aktiv Stjørdal, som per i dag har fem ansatte, i tillegg kommer Tore Welde og Henrik Valstad inn i det selskapet. Dermed blir det et stort meglermiljø under Hegra Sparebank, noe banksjefen mener er en stor fordel.

– Med et stort meglermiljø vil vi utvikle og videreutvikle kompetanse, og det er veldig positivt, sier han.

Fornøyd: Banksjef i Hegra Sparebank, Arne Martin Laukvik ser frem til at kompetansen i deres meglerhus Aktiv Stjørdal øker ytterligere. Foto: Runar Kjøsen

Et komplett finanshus

Banksjefen syns det er viktig at de er rigget for fremtiden, i en tid der kundene stadig kommer og ønsker at banken skal ordne det meste.

– Kundene spør ofte om vi ikke bare kan ordne ting, så da må vi rigge oss til slik at vi kan bidra med det, sier Laukvik.

Noe av det viktigste er den juridiske kompetansen som Welde og Valstad kan bidra med. Fra før er banken stor på landbrukssektoren, men her vil de også bidra til vekst.

– Mye går på landbruksmegling, odel og konsesjon. Her kommer Henrik Walstad inn med spisskompetanse, så vi får dette innomhus, sier banksjefen.

Og Walstad er slett ikke et ukjent navn for banken, en kompetanse de har benyttet seg av mange ganger tidligere.

– Han er ikke ny for oss, så vi får en kjent ressurs å ta med oss videre, avslutter Laukvik.

Nøkkelord

ANNONSE