Nea Radio

– Viktig inspirasjonskilde

Bakrus gir ut Bergersen

Bakrus

Rørosbandet gjør som forrige gang - gir ut plate på vinyl.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2019 kl 23:23

Rørosbandet har vært i Hessdalen og spilt inn nok ei plate - og som forrige gang, gir de ut resultatet på vinyl.

Denne gangen er musikken hentet fra musikerlegenden Per Bergesen, som ble drept i 1990 - lenge før medlemmene i Bakrus var født.

Gitarist og sanger Jonas Jansen Ramsfjell, trommeslager Odd-Ragnar Bukkvoll og bassist Vegard Moan Viken, var nylig innom Nea Radio og kunne opplyse at de har brukt Bergersens tekster og endret litt på det musikalske uttrykket.

Bandet skriver følgende om utgivelsen:

«PER» er en hyllest, en takk, og et ønske om å gi tilbake. I vår oppvekst på Røros har vi sett spor etter Per Bergersen overalt. For oss har det blitt mye mer enn bare historiene og musikken. Denne mannen som gikk bort før noen av oss ble født har blitt en inspirasjonskilde og en helt. Hans musikk og tekster har for oss etablert standarden vi vil strebe etter. Musikk og tekst som ikke bare er bra, men også følelsesladd, ekte, og ærlig.

Stilen bandet har plassert seg i er punkrock og i tillegg til Ramsfjell, Viken og Bukkvoll er også gitaristen Steffen Lilleevjen med i besetningen.

Trøndersk

I fjor høst ble Bakrus plukket ut til å spille på Trøndersk Mesterskap i Livemusikk - noe som resulterte i en andreplass.

Utgivelsen kommer i begrenset opplag på vinyl, og bandet sier det kun er svært få eksemplarer igjen.

Plateprosjektet er gjort mulig gjennom et samarbeid med Ungdommens Hus Røros, Frifond, Zurück In Die Zukunft Records og Fucking North Pole Records.

Releasekonserter

Plata er spilt inn i studio hos Stein Hanssen i Hessdalen, mikset i Oslo av Jørgen Øiseth Berg og produsert i Tsjekkia,

Bandet lover releasekonserter i både Lobbyen i Trondheim og Ungdommens Hus på Røros.

Hør intervju og en av låtene på den nye plata her:

Fra venstre: Vegard Moan Viken, Odd-Ragnar Bukkvoll og Jonas Jansen Ramsfjell

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...