Nea Radio

Batterifabrikken:

– Dette betyr at vi har det som skal til

Spennende: Både Stjørdal og Malvik er med videre i kampen om å få etablere batterifabrikk. Foto: Colourbox - Tryg Forsikring

Både Stjørdal og Malvik er videre i kampen om batterifabrikken. Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, er begeistret.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2021 kl 10:17

Både Stjørdal og Malvik er videre i kampen om batterifabrikken, et prosjekt i regi av Equinor og Panasonic. 20 kommuner skal nå kjempe om å nå helt fram og sammen med Rogaland er Trøndelag et av fylkene som er sterkest representert. Det ble ikke oppgitt begrunnelse for hvorfor de 20 utvalgte fortsatt er aktuelle.

– Vi går ut fra at det skyldes at vi oppfyller kriterier som gjelder blant annet kraftforsyning, vanntilførsel areal og arbeidsmarked, sier Ivar Vigdenes.

Nå begynner jobben med å detaljforklare hva Stjørdal har å by på.

– De profesjonelle aktørene har gitt uttrykk for at de før sommeren skal avsløre hvile tre kommuner som går videre til det endelige "finaleheatet".

Han mener at bare det å ha kommet så langt, er positivt for Stjørdal i årene som kommer, enten de kommer helt i mål eller ikke.

– Det er mange industrianlegg som skal bygges i Norge framover i forbindelse med det grønne skiftet. Det at vi har kommet så langt, er en bekreftelse på at vi har ei attraktiv tomt for nettopp slike prosjekter.

Batterifabrikken vil føre med seg rundt 2000 arbeidsplasser.

– Det er viktig å minne oss selv på at dette ikke bare handler om økte skatteinntekter for kommunen, mener Ivar Vigdenes.

– Batterifabrikken vil gi store jobbmuligheter av mange forskjellige slag, noe som betyr at de som er unge i dag vil kunne få muligheten til etablere seg her i kommunen i framtida. Det betyr mindre utflytting og dermed at vi kan bygge et godt lokalsamfunn for framtida.

Hør intervjuet med Ivar Vigdenes i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...