ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Batterifabrikken:

– Dette betyr at vi har det som skal til

Spennende: Både Stjørdal og Malvik er med videre i kampen om å få etablere batterifabrikk. Foto: Colourbox - Tryg Forsikring

Både Stjørdal og Malvik er videre i kampen om batterifabrikken. Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, er begeistret.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2021 kl 10:17

ANNONSE
Annonse

Både Stjørdal og Malvik er videre i kampen om batterifabrikken, et prosjekt i regi av Equinor og Panasonic. 20 kommuner skal nå kjempe om å nå helt fram og sammen med Rogaland er Trøndelag et av fylkene som er sterkest representert. Det ble ikke oppgitt begrunnelse for hvorfor de 20 utvalgte fortsatt er aktuelle.

– Vi går ut fra at det skyldes at vi oppfyller kriterier som gjelder blant annet kraftforsyning, vanntilførsel areal og arbeidsmarked, sier Ivar Vigdenes.

Nå begynner jobben med å detaljforklare hva Stjørdal har å by på.

– De profesjonelle aktørene har gitt uttrykk for at de før sommeren skal avsløre hvile tre kommuner som går videre til det endelige "finaleheatet".

Han mener at bare det å ha kommet så langt, er positivt for Stjørdal i årene som kommer, enten de kommer helt i mål eller ikke.

– Det er mange industrianlegg som skal bygges i Norge framover i forbindelse med det grønne skiftet. Det at vi har kommet så langt, er en bekreftelse på at vi har ei attraktiv tomt for nettopp slike prosjekter.

Batterifabrikken vil føre med seg rundt 2000 arbeidsplasser.

– Det er viktig å minne oss selv på at dette ikke bare handler om økte skatteinntekter for kommunen, mener Ivar Vigdenes.

– Batterifabrikken vil gi store jobbmuligheter av mange forskjellige slag, noe som betyr at de som er unge i dag vil kunne få muligheten til etablere seg her i kommunen i framtida. Det betyr mindre utflytting og dermed at vi kan bygge et godt lokalsamfunn for framtida.

Hør intervjuet med Ivar Vigdenes i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE