Nea Radio

Orientering:

Både barn, foreldre og besteforeldre stilte til start

Orientering for alle: O-løpere i alle aldre stilte til start på Midtsommerløpet, flere av de fra arrangørklubben Stjørdals-Blink. Foto: Henrik Einangshaug

Midtsommerløpet ble en stor suksess, og både unger, foreldre og besteforeldre konkurrerte i løypene på Åstjønna.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2020 kl 12:50

Stjørdals-Blink kunne i strålende solskinn og 30 varmegrader på søndag endelig arrangere kretsløp i orientering på Åstjønna. Blant de over 100 løperne som stilte til start var det ikke bare de yngre i familien, her var både foreldre og besteforeldre med i samme løp, noe leder i arrangørklubben mener er helt unikt med orientering.

- Det som gjør orienteringen ganske så unik i mine øyne, er det at både besteforeldre, foreldre og unger er med i samme løp, veldig få som er her i dag som ikke har vært ute i skogen selv, og at det er klasser og løyper tilpassa både alle ambisjonsnivå og hvor sprek man er, sier Mattis Myhre.

Lite frafall i koronapausen

I lengre tid har all organisert idrettsaktivitet ikke kunne blitt gjennomført, verken konkonkurranser eller trening. Stjørdals-Blink Orientering har lyktes med å unngå frafall under koronapausen.

- Det er klart det har vært en utfordring nå i vår i forhold til å rekruttere nye, men vi har etter hvert som regelverket har åpnet opp, så har vi prøvd å lage tilrettelagte treninger, og faktisk vært oppi over 30 stykker på treninger for de yngste etter hvert som det har vært åpnet opp for flere, sier leder i Stjørdals-Blink Orientering, Mattis Myhre.

Saken fortsetter under lydfila

EM ble avlyst

Et av de største klassene under søndagens orienteringsløp var menn senior med sju utøvere på startstreken, derav tidligere bronsevinner i junior-VM, Andreas Sølberg fra IL Leik. Frem til post tre lå Hølondingen på delt førsteplass Håvard S. Eidsmo fra Freidig, men derfra og inn var det lite å gjøre med den tidligere bronsevinneren fra junior-VM.

- Jeg er veldig fornøyd i dag, synes jeg har sprunget bra teknisk og holdt et greit trykk fysisk også, så godt fornøyd med løpet, sa Sølberg etter målgang.

Flere små og store arrangementer har en etter en blitt avlyst, noe som for Sølbergs del betyr at sesongens store mål ikke blir noe av.

- Det var EM i sommer som var det store målet for året, men det ble også avlyst, noe som er veldig synd, og ellers så er det mange andre store stafetter blant annet som også vart avlyst. Det har jo vært mye som har forsvunnet, men det er fortsatt mye å se frem til i høst.

Saken fortsetter under lydfila

Mål om medalje

Med årets EM avlyst, betyr det at NM på hjemmebane i Mostadmarka (Malvik) blir sesongens store mål, hvor Andreas har mål om medalje.

- Det er vanskelig si, men såpass bra som det går nå, så håper jeg å kanskje kjempe opp mot en medalje.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...