ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Orientering:

Både barn, foreldre og besteforeldre stilte til start

Orientering for alle: O-løpere i alle aldre stilte til start på Midtsommerløpet, flere av de fra arrangørklubben Stjørdals-Blink. Foto: Henrik Einangshaug

Midtsommerløpet ble en stor suksess, og både unger, foreldre og besteforeldre konkurrerte i løypene på Åstjønna.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2020 kl 12:50

ANNONSE
Annonse

Stjørdals-Blink kunne i strålende solskinn og 30 varmegrader på søndag endelig arrangere kretsløp i orientering på Åstjønna. Blant de over 100 løperne som stilte til start var det ikke bare de yngre i familien, her var både foreldre og besteforeldre med i samme løp, noe leder i arrangørklubben mener er helt unikt med orientering.

- Det som gjør orienteringen ganske så unik i mine øyne, er det at både besteforeldre, foreldre og unger er med i samme løp, veldig få som er her i dag som ikke har vært ute i skogen selv, og at det er klasser og løyper tilpassa både alle ambisjonsnivå og hvor sprek man er, sier Mattis Myhre.

Lite frafall i koronapausen

I lengre tid har all organisert idrettsaktivitet ikke kunne blitt gjennomført, verken konkonkurranser eller trening. Stjørdals-Blink Orientering har lyktes med å unngå frafall under koronapausen.

- Det er klart det har vært en utfordring nå i vår i forhold til å rekruttere nye, men vi har etter hvert som regelverket har åpnet opp, så har vi prøvd å lage tilrettelagte treninger, og faktisk vært oppi over 30 stykker på treninger for de yngste etter hvert som det har vært åpnet opp for flere, sier leder i Stjørdals-Blink Orientering, Mattis Myhre.

Saken fortsetter under lydfila

EM ble avlyst

Et av de største klassene under søndagens orienteringsløp var menn senior med sju utøvere på startstreken, derav tidligere bronsevinner i junior-VM, Andreas Sølberg fra IL Leik. Frem til post tre lå Hølondingen på delt førsteplass Håvard S. Eidsmo fra Freidig, men derfra og inn var det lite å gjøre med den tidligere bronsevinneren fra junior-VM.

- Jeg er veldig fornøyd i dag, synes jeg har sprunget bra teknisk og holdt et greit trykk fysisk også, så godt fornøyd med løpet, sa Sølberg etter målgang.

Flere små og store arrangementer har en etter en blitt avlyst, noe som for Sølbergs del betyr at sesongens store mål ikke blir noe av.

- Det var EM i sommer som var det store målet for året, men det ble også avlyst, noe som er veldig synd, og ellers så er det mange andre store stafetter blant annet som også vart avlyst. Det har jo vært mye som har forsvunnet, men det er fortsatt mye å se frem til i høst.

Saken fortsetter under lydfila

Mål om medalje

Med årets EM avlyst, betyr det at NM på hjemmebane i Mostadmarka (Malvik) blir sesongens store mål, hvor Andreas har mål om medalje.

- Det er vanskelig si, men såpass bra som det går nå, så håper jeg å kanskje kjempe opp mot en medalje.

Nøkkelord

ANNONSE