Nea Radio

B. Langseth: Varer til alle, så lenge ingen begynner å hamstre

Frode Langseth lover at Spar i Selbu har varer nok til alle, forutsatt at ingen begynner å hamstre. Foto: Nea Radio

Spar B. Langseth i Selbu setter fram både antibac og engangshansker som alle skal bruke ved inngangen. Ordføreren skryter av lokalt næringsliv som iverksetter slike tiltak.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2020 kl 10:01

Butikken i Innbygda i Selbu har i kveld avgjort at de skal tilby hjemkjøring av varer rundt om i hele Selbu, hvis kunden ønsker det.

- Det kan være folk som ikke føler for å besøke butikken i fare for å bli smittet av koronaviruset. Det samme gjelder de som eventuelt er i hjemmekarantene, vi kjører varer hjem til dem og setter det utenfor døra, sier daglig leder i B. Langseth AS, Frode Langseth til Nea Radio.

Koronasmitte betyr stengt butikk

- For oss i Spar betyr en eventuell koronasmitte hos en eller flere av våre ansatte fort at vi må sette alle i karantene. Da kan ikke butikken være åpen, derfor må vi nå være veldig føre var, sier Langseth.

Butikken skjerper alle interne vaskerutiner, blant annet blir alle berøringspunkt i butikken vasket minimum tre ganger pr dag med antibac, og alle kunder skal vaske hendene med antibac og bære engangshansker før de går inn i butikken.

Tiltak for å unngå hamstring

- Vi lover at alle får de varene de ønsker å kjøpe hos oss, så lenge ingen begynner å hamstre. Vi forsøker nå først med disse tiltakene, men skulle det vise seg å bli en utfordring med at folk hamstrer, vil vi måtte iverksette tiltak som f.eks at kunder kan maks kjøpe f.eks to av hver varesort, eller andre tiltak for å unngå hamstring, sier Langseth.

Dette er oppfordringen som Spar i Selbu retter til sine kunder:

-Vi har nok varer til alle sammen om vi unngår panikk og hamstring!

-Alle med symptomer på forkjølelse/halsvondt sykdomstegn oppfordres til ikke å komme inn i butikkens lokaler. Det samme gjelder de som har vært på utenlandstur til utsatte områder!

-Hold fornuftig avstand til alle rundt deg!

-God håndhygiene er ekstremt viktig! Håndvask ved inngang/ antibac/engangshansker.

-Bruk albuekroken om du må hoste eller nyse!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...