Nea Radio

Leif Hastadklev bytter kjede:

Avtale verdt 75 millioner

Skifter kjede: Leif Hastadklev AS sine verksted blir fra nyttår en del av AutoMester kjeden Foto: Ola Bjerken

Leif Hastadklev AS skifter fra nyttår kjede, og tar alle sin hel- og deleide verksted med over fra Mekonomen til AutoMester. Avtalen med NDS-Group er verdt rundt 75 millioner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2020 kl 15:25

Leif Hastadklev AS er hel- og deleier av fem lokale bilverksted, som alle frem til nå har vært en del av Mekonomen kjeden. Fra nyttår skifter verkstedene på Stjørdal, Hommelvik, Meråker, Selbu og Frosta, og butikken på Stjørdal til AutoMester. De føyer seg med det inn i rekken av verksted som har skiftet fra Mekonomen til AutoMester.

Avtale verdt 75 millioner

NDS-Group (tidl. Hellanor) markedsfører verkstedkonseptene AutoMester og Bosch Car Service, hvor førstnevnte er landsdekkende med rundt 200 butikker i Norge. NDS er blant de største landsdekke grossistene i Norge innen ettermarkedet, med et varesortiment på ca. 600 000 artikkelnummer.

Tidligere i år skiftet Mjøsbil AS fra Mekonomen til AutoMester for sine ti verksteder, etter å ha signert en avtale verdt rundt 150 millioner kroner med NDS.
Kort tid etterpå signerte NDS en ny stor partneravtale, denne gang med Leif Hastadklev AS, som har fem del- og heleide verksteder i distriktet. Avtalen som strekker seg over flere år, er verdt rundt 75 millioner kroner i følge pressemeldingen fra NDS-Group. Leif Hastadklev AS bytter med det kjede etter 16 år hos Mekonomen.

- På bakgrunn av de investeringer og forbedringer vi har gjort, kan NDS nå tilby en topp moderne IT-løsning til verkstedene. NDS er en smidig, lokal aktør som kan tilby skreddersydde og mer fleksible løsninger for kunder som Hastadklev. Denne avtalen er nok en bekreftelse på at vår strategi og innstilling verdsettes av kundene, sa styreformann og administrerende direktør i NDS Group AS, Janno Gröne, i en pressemelding fra NDS-Group.

Kundene vil merke lite

Et av de deleide verkstedene til Hastadklev, Tømra Bilverksted i Selbu, ser frem til å bli en del av AutoMester kjeden. Tømra Bilverksted har siden oppstarten for ti år siden vært en del av Mekonomen kjeden. Avtroppende daglig leder, Jim Hegge, påpeker at Mekonomen har vært en god samarbeidspartner.

- Siden vi startet opp har Mekonomen vært en god samarbeidspartner, og både hjulpet og holdt oss i gang, slik at vi har fått til det vi har fått til. Verkstedkjeder har konkurranse som på alle andre plasser, og Hastadklev har tatt ei vurdering om at kanskje AutoMester er bedre.

Selv om verkstedet etter ti år skifter kjede, påpeker påtroppende daglig leder ved Tømra Bilverksted, Torleif Uthus, at kundene vil merke lite endringer på nyåret.

- Det blir noen andre leverandører og merker, men priser og slikt blir liggende på noe det samme. Noen deler blir kanskje dyrere og andre billigere, men ellers vil ikke kundene merke noe til det, sier påtroppende daglig leder, Torleif Uthus til Nea Radio.

Skifte av daglig leder

Samtidig som Tømra Bilverksted skifter til AutoMester, blir det også skifte av leder på verkstedet. Siden oppstarten 5.desember 2010, har Jim Hegge vært daglig leder for verkstedet, men leverer fra nyttår stafettpinnen videre til Torleif Uthus.

- Må sige inn litt at man skal gi stafettpinnen fra seg, men er du daglig leder så er man ikke ferdig før man går hjem. Jeg vertfall tenker på det mer eller mindre hele tiden, nå skal det bli godt å slippe det ansvaret. Når jeg vet at Torleif tar over, så føler jeg meg vertfall rimelig trygg på at det er i gode hender, sa avtroppende daglig leder ved Tømra Bilverksted, Jim Hegge.

Torleif Uthus har vært flere år i bransjen, og ser spent frem til å bli daglig leder fra nyttår.

- Det blir spennende det. Litt usikker på hva man går til, men har vært med mange år i bransjen, og satser på det går bra.

Hør hele intervjuet med Jim Hegge og Torleif Uthus her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...