Nea Radio

Nea Radio

Avtale om politisamarbeid

Lensmann i Værnes politidistrikt Kjetil Ravlo, ordfører i Tydal Ole Bjarne Østby og ordfører i Selbu Ole Morten Balstad signerer den nye avtalen. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Selbu og Tydal kommuner signerte i dag en avtale om tjenestetilbud og samarbeidsavtale om politiråd med Trøndelag politidistrikt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er Værnes lensmannsdistrikt som nå skal ivareta tjenestetilbudet til innbyggerne i både Selbu, Tydal, Malvik, Frosta, Meråker og Stjørdal. Lensmannsdistriktet har nå tre tjenestesteder: Selbu & Tydal lensmannskontor, Trondheim lufthavn lensmannskontor og Stjørdal lensmannskontor.

Ulik åpningstid

Stjørdal har det største tjenestestedet, og lensmannskontoret har åpent for publikumsekspedisjon hverdager fra 09-15. I tillegg er det tirsdager åpent fra 09-17.

Selbu & Tydal lensmannskontor har åpningstid tirsdager 09-15 og torsdager 09-15.

Trondheim lufthavn lensmannskontor har åpent dag og kveld mandag til fredag, men tilgjengelighet er noe avhengig av oppgaver knyttet til lufttrafikken.

Fullverdig polititjeneste

I avtalen heter det at Værnes lensmannsdistrikt skal gi en fullverdig polititjeneste innenfor sitt geografiske område. På alle de tre tjenestestedene har innbyggerne mulighet til å levere anmeldelser og få støtte og bistand knyttet til søknader, sivil rettspleie og forvaltningsoppgaver, samt også få veiledning om politiets tjenestetilbud.
Politiet kan kontaktes på telefon 02800 og 112 (nødtelefon) hele døgnet. - 95 prosent av nødtelefonene skal besvares innen 20 sekunder, framgår det av avtalen.

Kriminalitetsforebygging

Det kriminalitetsforebyggende arbeidet skal ivaretas av politikontaktene, dedikerte forebyggere og politipatruljen. Felles forebyggende enhet understøtter tjenesteenhetenes forebyggende arbeid. Kriminalitetsforebygging skal være politiets primærstrategi, arbeidet skal være kunnskapsbasert og skal utføres i nær samhandling med kommunene og andre samarbeidspartnere. Politiet vil i løpet av de nærmeste årene få resultatindikatorer på kriminalitetsforebyggende arbeid.

Døgnberedskap

Beredskapen ivaretas av døgnkontinuerlig politipatruljer og innsatsledelse med utgangpunkt fra Stjørdal og Trondheim lufthavn. Operasjonssentralen og politiets Felles operative tjenester skal understøtte beredskapen i tjenesteenhetene og prioritere og koordinere oppdrag.

Kravet til responstid i Trøndelag politidistrikt er at politiet skal være på stedet i 80 prosent av oppdragene innen 20 minutter i tettbygde strøk (2000 – 20000 innbyggere) og 37 minutter utenfor tettbygd strøk . Responstidskravet gjelder for oppdrag som gjelder liv, helse og samfunnsviktige verdier. Som en del av beredskapen deltar politiet også i kommunens kriseledelse, heter det videre i avtalen.

SLT-avtalen fornyes

Kommunene forplikter seg til å videreføre det som heter Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak (SLT).
SLT-funksjonen er en viktig del av det kriminalitetsforebyggende arbeidet og ligger til grunn for all samordnet innsats og samhandling mellom kommunene og politiet i det rus- og kriminalitetsforebyggende perspektivet.

Det er SLT-koordinatoren som skal være pådriver for arbeidet og kontakten med politiet.

Politikontakten

Avtalen med kommunene beskriver også politikontakt og politiråd som en av nærpolitireformens seks prioriterte funksjoner.

Samarbeidet med kommunene utøves på tre nivåer; strategisk, operasjonelt og taktisk. Strategisk nivå er tjenesteenhetsleder som møter i politiråd/interkommunale politiråd og inngår forpliktende avtaler med kommunene. Operasjonelt nivå vil være politikontakten som den enkelte kommunen kan ta kontakt med eller som tar kontakt med kommunen for gjennomføring av det som er avtalt. Taktisk nivå er medarbeider som samarbeider med kommunene om konkrete utfordringer/oppgaver.

- Politikontakten vil være bindeleddet på alle tre nivå med politi og kommune for å løse utfordringer i samarbeid med kommunen, heter det i avtalen.

Politiråd

Politirådet skal være politiets og kommunens formaliserte samarbeidsforum for det lokale kriminalitetsforebyggende arbeidet, for samordning av beredskapsplaner og for arbeid med samfunnssikkerhet.
Gjennom utveksling av kunnskap og erfaring mellom politi og kommune skal politirådet bidra til involvering og gjensidig ansvarliggjøring av lokale myndigheter, næringsliv, frivillighetssektoren samt politiet i det kriminalitetsforebyggende arbeidet og innen beredskap og samfunnssikkerhet.

- Ved saker knyttet til samfunnssikkerhet og beredskap utvides politirådet med beredskapskoordinator, leder brann og leder helse, eventuelt andre etter konkret vurdering, heter det i avtalen.

Politirådet i Selbu og Tydal for perioden blitt enige om følgende satsningsområder i 2019, der punktene 1, 2 og 6 skal prioriteres:

1. Vold og seksuelle overgrep mot barn: Samarbeid og samordning av innsats slik at vold og seksuelle overgrep mot barn forebygges i alle samfunnslag.
2. Forebyggende tiltak knyttet til barn og unge: Rusforebygging og oppfølging av barn og unge i risikogrupper, herunder øke debutalderen for alkohol.
3. Beredskap og krisehåndtering: Identifisere samarbeidsområder innenfor beredskap og samfunnssikkerhet.
4. Forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme: Utvikle handlingsveileder for samarbeid og følge opp denne for felles forebyggende innsats. Kontaktpersoner hos politiet er radikaliseringskoordinator og politikontakt.
5. Felles innsats mot arbeidsmarkedskriminalitet og sosial dumping: Samarbeid og samordning av innsats. Kontaktpersoner hos politiet er næringslivskoordinator og politikontakt.
6. Skjenking og ruspolitikk: Forebygge overskjenking og bruk av illegale stoffer, skjenking til mindreårige, vold og ordensforstyrrelser, og gi økt trygghetsfølelse for befolkningen.

Avtalen ble undertegnet torsdag av lensmann i Værnes, ........ samt av ordfører Ole Morten Balstad (Selbu) og Ole Bjarne Østby (Tydal).

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Nytt havbruksstudium i Ytre Namdal

Nytt havbruksstudium i Ytre Namdal

Fagskolestudiet «Ledelse i havbruksoperasjoner» har nettopp blitt godkjent av NOKUT, Nasjonalt organ for kvalitet i utdanninga. Det betyr at det planlagte studiet kan starte opp ved Ytre Namdal fagskole.

Sykkel

Sykkel

I fjor ble det meldt 10.400 sykler stjålet til forsikringsselskapene, viser tall fra Finans Norge. Aldri før har sykkeltyverier vært dyrere for forsikringsbransjen. I fjor ble det utbetalt over 82 millioner kroner i erstatning.

– Mye arbeid gjenstår

– Mye arbeid gjenstår

Vintervold om eiendomsskatten

Ap-nei til privatisering

Ap-nei til privatisering

Arbeiderpartiet sier nei til oppsplitting og privatisering av Statens vegvesen.

Aktiv topper igjen

Aktiv topper igjen

Norsk Kundebarometer: Aktiv har de mest fornøyde kundene i Trøndelag for sjuende gang.

Stort tollbeslag ved Vauldalen

Stort tollbeslag ved Vauldalen

7500 narkotiske tabletter ble beslaglagt ved Vauldalen tollsted.

Siste nytt i Selbu/Tydal Vis flere

Drømmestipendet til Jens

Drømmestipendet til Jens

Jens Aftret Andersen (15) fra Selbu fikk Norsk Kulturskoleråds Drømmestipend.

Kommunestyremøte Røros

Opptak

Kommunestyremøte Røros

Se opptak fra kommunestyremøte på Røros.

Tydal forgubbes

Tydal forgubbes

Tydal forgubbes. Det blir færre yngre og flere eldre.

Hipp Hipp Hurra

Hipp Hipp Hurra

Se den omfattende bildeserien fra vårt distrikt her.

Tydal får ladestasjon

Tydal får ladestasjon

Nå ser det ut til at Tydal får sin el-bil-ladestasjon.

SELBU: Fotgjenger påkjørt i sentrum

SELBU: Fotgjenger påkjørt i sentrum

En mann ble lettere skadd da han ble påkjørt av en bil i Selbu sentrum torsdag formiddag.

Siste nytt i Stjørdal/Malvik Vis flere

Rita og Tone i Floka

Rita og Tone i Floka

Rita Lier og Tone Henriksen har vært primus motor for å etablere kunstnerkollektivet Pottemakergata Malestudio på Stjørdal. De er gjester i Fredagsfloka denne uka.

Stjørdal kjøper område på Frigården

Stjørdal kjøper område på Frigården

Stjørdal kommune kjøper Frigårdsvegen 95 for å lette kommunens arbeid med å posisjonere seg som Trøndelags arrangemntskommune nr. 1.

 – Startlån er god kommuneøkonomi

– Startlån er god kommuneøkonomi

Ingrid Aune deler erfaringene fra Malvik med Stjørdal SVs Anja Ristad før interpellasjonen i kommunestyret torsdag.

Kayla og Torben overrakte grunnsteinen

Kayla og Torben overrakte grunnsteinen

De to femåringene fra Sandskogan barnehage bar fram det som egentlig er en tidskapsel full av hemmeligheter, til ordfører og minister.

Ønsker rausere startlånordning

Ønsker rausere startlånordning

Interpellasjon til ordføreren

SV i Stjørdal ønsker at kommunen endrer sin praksis rundt tildeling av startlån. Målet er en rausere ordning.

Nå blir det orden på bassenget

Nå blir det orden på bassenget

Stjørdal får stålbasseng for å få bukt med bakteriene. Da kan svømmehallen også holde åpent i sommermånedene.

Siste med #politiVis flere

SELBU: Fotgjenger påkjørt i sentrum

SELBU: Fotgjenger påkjørt i sentrum

En mann ble lettere skadd da han ble påkjørt av en bil i Selbu sentrum torsdag formiddag.

Politiet flyttet

Politiet flyttet

Det gamle lensmannskontoret i Selbu er historie. Mandag formiddag ble det nye tjenestestedet i Selbu rådhus offisielt åpnet.

Mann funnet omkommet

Mann funnet omkommet

Litt før klokka 06 mandag morgen ble en omkommet mann funnet på Moholt i Trondheim.

Siste med #NyheterVis flere

– Mye arbeid gjenstår

– Mye arbeid gjenstår

Vintervold om eiendomsskatten

Nytt kjøremønster ved Hov Skole

Nytt kjøremønster ved Hov Skole

Tester ut enveiskjøring på parkeringsplassen.

Stjørdal kjøper område på Frigården

Stjørdal kjøper område på Frigården

Stjørdal kommune kjøper Frigårdsvegen 95 for å lette kommunens arbeid med å posisjonere seg som Trøndelags arrangemntskommune nr. 1.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...