ANNONSE
Annonse

Avgiftslettelse for reindrifta

JON GEORG DALE tok med statsminister Erna Solberg til Alta for blant annet å belyse kultur, mat og aktiviteter knyttet til reindrifta. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Reineiere får slippe avgifter på opptil 35 millioner kroner hvert år ved kjøp av snøskuter og ATV. - Det vil redusere kostnadene for den enkelte reineier og bidra til å gjøre næringa mer lønnsom, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Regjeringa mener at bønder og reineiere skal bli behandla likt når det gjelder avgiftsfritak på kjøp av driftsmidler. Derfor får nå reineiere avgiftslettelse ved kjøp av snøskuter og ATV.

Vil utvikle reindriftsnæringa

- For å utvikle reindrifta som næring er det viktig og riktig at også køyretøy som blir brukt i arbeidet blir oppfatta som driftsmidlar. At reindriftsutøvarar får eit avgiftsfritak ved kjøp av driftsmidlar slik som i jordbruket, er ei naturleg og viktig oppfølging av den siste reindriftsmeldinga. Det er eit sentralt tiltak i utvikling av reindrifta som ei rasjonell og marknadsretta næring. Ordninga blir gjeldande frå 1. juli 2018, heter det i ei pressemelding fra Landbruks- og matdepartementet.

– Reindriftsnæringen er ei næring med stort potensiale. Regjeringa vil likestille reindrifta med landbruket når det gjeld kjøpt av driftsmidlar. No kjem endringane i revidert nasjonalbudsjett, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Har delvis sperret fylkesvei 705 siden onsdag ettermiddag - Ingen tar sjansen på å hjelpe.

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet er bekymret for konsekvensene av nasjonal ramme for vindkraft på land.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE