Nea Radio

Verner mot smitte:

AtB har innført en rekke tiltak

Trygt: AtB har innført strenge tiltak for å sikre sine passasjerer. – Det er trygt å reise kollektivt for deg som nå er i en av de kritiske gruppene som holder landet i gang, sier administrerende direktør, Janne Solli. Foto: AtB

– Det viktigste for oss er å verne om både kunder og mannskap, sier administrerende direktør i AtB, Janne Sollie.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2020 kl 15:14

– Vi har i første omgang tenkt smittevernstiltak, sier administrerende direktør i AtB, Janne Sollie.

– Blant annet har vi stengt fordørene på busser og dermed unngår vi nærkontakt mellom kunder og mannskap. På ferjene er det i praksis nå ingen billettering, men det jobbes med å få på plass en Mobilett-løsning.

Saken fortsetter under lydfila:

I Bergen har man bestemt at busser ikke skal fylles til mer enn 50 % kapasitet.

– Dette har ikke vært nødvendig hos oss. Vi har fått så stor nedgang i antall kunder at dette regulerer seg selv.

Som en konsekvens av Koronaepidemien, taper også AtB store penger.

– Det er nok litt mindre dramatisk for oss, ettersom vi er et offentlig selskap. Men vi kommer nok til å måtte diskutere likviditet med våre eiere om en stund, mener Sollie.

På spørsmål om hun tror kollektivtransport i sin helhet kan bli stengt, svarer Sollie et bestemt nei.

– Kollektivtransport er en kritisk del av samfunnet, også når det gjelder å få grupper som for eksempel helsepersonell til og fra jobb. Når det er sagt, så kan vi ikke kjøre rundt med tomme busser og båter, så en nedskjæring vil nok komme. Hun sier at skoleruter naturlig nok allerede har sluttet å kjøre.

– Men vi har satt inn andre transportløsninger for andre grupper som har brukt skolerutene.

– Det viktigste nå er at det er trygt. Og personer med samfunnskritiske roller i arbeidslivet skal vite at vi tar dette på største alvor.

Hun innrømmer at situasjonen er uvirkelig.

– Det er klart og det er nok noe alle kjenner på. For oss har det handlet om at vi har måtte snu oss rundt på veldig kort tid og sette inn tiltak. Men vi har kanskje vennet oss litt mer til situasjonen nå, selv om det er fortsatt veldig spesielt, avslutter Janne Sollie.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...