Nea Radio

Konsert i Bergstadens Ziir

Arve Tellefsen og Ensemble Berlin

TURNESTART: Arve Tellefsen og musikere fra Berlinerfilharmonien starter høstens turné i Røros Kirke. Foto: Per Magne Moan

Tirsdag kveld er det konsert i Røros Kirke med Arve Tellefsen og musikere fra Berlinerfilhamonien.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2019 kl 21:08

Dagen før konserten i Røros Kirke var Arve Tellefsen gjest i Nea Radios Lunsjssending. Med seg i studio hadde han daglig leder for Vinterfestspill i Bergstaden, Bjørn Nessjø.

Litt 5. årstid

Vinterfestspillene har et selskap som heter Vibe Management som arrangerer konserter utenom selve festivalen, og tirsdagens konsert er et slikt arrangement.

Arve Tellefsen er i startgropa av nok en turné, denne gang sammen med Ensemble Berlin, og konserten på Røros er første stoppested.

Videre spilles hver dag utover uka på henholdsvis Hama, Oslo, Kristiansand og Stavanger før det hele avsluttes i Bergen 27. oktober.

Bredt repertoar

På repertoaret finner vi musikk av blant annet J.S. Bach, Ole Bull, George Gershwin, W.A. Mozart, Leonard Bernstein, Svend Asmussen, Johan Svendsen og Johan Strauss, og musikken er arrangert spesielt for denne turneen av Wolfgang Renz og Rob Mounsey.

Fotball

Tellefsen sier at han ble kjent med musikerne i Ensemble Berlin gjennom festivalen på Røros og han trekker sammenligninger med fotballens verden.

– Hvis du sammenligner med fotball og det er det lett å gjøre i disse dager, så er Berlinfilharmonien det samme som Liverpool, sier en meget godt opplagt Tellefsen, til Nea Radio og påstår han spiller mye og øver mer enn Rosenborg for tiden.

Trives godt på Røros

Tellefsen skryter av Røros og sier han trives godt på Bergstaden, både som musiker og ellers.

– Det er umulig å ikke trives på Røros og å i tillegg få spille i kirka her, er helt enestående, sier han.

Med seg har han Guiseppe Guarneri-fiolinen til over 80 millioner kroner, som han har solgt, men som han får spille på så lenge han ønsker det.

Hør intervju med Arve Tellefsen og Bjørn Nessjø her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...