Annonse
Nea Radio

Konsert i Bergstadens Ziir

Arve Tellefsen og Ensemble Berlin

TURNESTART: Arve Tellefsen og musikere fra Berlinerfilharmonien starter høstens turné i Røros Kirke. Foto: Per Magne Moan

Tirsdag kveld er det konsert i Røros Kirke med Arve Tellefsen og musikere fra Berlinerfilhamonien.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2019 kl 21:08

Annonse

Dagen før konserten i Røros Kirke var Arve Tellefsen gjest i Nea Radios Lunsjssending. Med seg i studio hadde han daglig leder for Vinterfestspill i Bergstaden, Bjørn Nessjø.

Litt 5. årstid

Vinterfestspillene har et selskap som heter Vibe Management som arrangerer konserter utenom selve festivalen, og tirsdagens konsert er et slikt arrangement.

Arve Tellefsen er i startgropa av nok en turné, denne gang sammen med Ensemble Berlin, og konserten på Røros er første stoppested.

Videre spilles hver dag utover uka på henholdsvis Hama, Oslo, Kristiansand og Stavanger før det hele avsluttes i Bergen 27. oktober.

Bredt repertoar

På repertoaret finner vi musikk av blant annet J.S. Bach, Ole Bull, George Gershwin, W.A. Mozart, Leonard Bernstein, Svend Asmussen, Johan Svendsen og Johan Strauss, og musikken er arrangert spesielt for denne turneen av Wolfgang Renz og Rob Mounsey.

Fotball

Tellefsen sier at han ble kjent med musikerne i Ensemble Berlin gjennom festivalen på Røros og han trekker sammenligninger med fotballens verden.

– Hvis du sammenligner med fotball og det er det lett å gjøre i disse dager, så er Berlinfilharmonien det samme som Liverpool, sier en meget godt opplagt Tellefsen, til Nea Radio og påstår han spiller mye og øver mer enn Rosenborg for tiden.

Trives godt på Røros

Tellefsen skryter av Røros og sier han trives godt på Bergstaden, både som musiker og ellers.

– Det er umulig å ikke trives på Røros og å i tillegg få spille i kirka her, er helt enestående, sier han.

Med seg har han Guiseppe Guarneri-fiolinen til over 80 millioner kroner, som han har solgt, men som han får spille på så lenge han ønsker det.

Hør intervju med Arve Tellefsen og Bjørn Nessjø her:

Nøkkelord