Nea Radio

Artut også i 2019

Morten Tøndel er kultursjef i Røros kommune. Foto: Marit Langseth

I høst blir det Artut med jubileum ei hel uke til ende på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Artut kulturfest så dagens lys i 2018. Under fjorårets store NATO-øvelse inviterte den kommunale "virksomhet for kultur og fritid" lag og foreninger, næringsliv, institusjoner og kulturaktører til å bli med på Artut kulturfest. Resultatet ble en ukelang happening med over 60 unike kulturhendelser. - Artut kulturfest ble så artut at vi har lyst til å gjøre det igjen – men i år med en ny vri, sier kultursjef Morten Tøndel i Røros kommune.


Artut med jubileum

2019 er et jubileumsår for mange. Røros kommune feirer 375 år, det er 140 år siden Johan Falkberget ble født, 150 år siden Harald Sohlberg ble født og 120 år siden KES Lund kom til verden. 2019 feirer også Femundløpet 30 år, Elden er 25 år, og Vinterfestspill og Rørosmat feirer 20 års jubileum. De fire sistnevnte markerer i fellesskap sine jubileum gjennom hele 2019. Småviltlaget feirer også at de har vært aktive i 25 år.

Alt dette fortjener å markeres – så i år blir det Artut med jubileum ei hel uke til ende! Artut kulturfest 2019 arrangeres fra lørdag 28. september til lørdag 5. oktober.


La oss jubilere sammen!

- Vi ønsker at det skal bli artut med jubileum for og med alle. Vi inviterer derfor alle som har lyst, til å bli med å markere jubileumsåret sammen med oss denne uken. Alle som arrangerer noe som vil være åpent for andre å være med på, har mulighet til å markedsføre dette under navnet Artut kulturfest, sier Tøndel.

- Virksomhet for kultur og fritid i Røros kommune er hovedarrangør og koordinerer markedsføringen av arrangementet. Det er også vi som eier navnet Artut kulturfest. Alle våre avdelinger vil ha egne arrangement i løpet av denne uken – på Storstuggu, Røros kino, biblioteket, Ungdommens Hus og frivilligsentralen, men som i 2019 også på mer utradisjonelle arenaer.


Artut innhold?

Artut kulturfest kan inneholde alt fra konserter, utstillinger, pop-up galleri, musikk på plattingen, stand-up, underholdning på sykehjem, workshops, høytlesing i stua, åpen dansekveld, foredrag, teater eller noe helt annet innen kulturfeltet. - Som i 2018 ønsker vi at Artut blir en kulturfest hvor en kan oppleve kultur på både tradisjonelle og ikke fullt så tradisjonelle arenaer. Her er det bare fantasien som setter begrensningene. Vi oppfordrer imidlertid til å se om innholdet kan knyttes til en eller flere av jubilantene, sier kultursjefen.


# Bli med på Artut kulturfest!

- Har du, laget ditt, arbeidsstedet ditt, bandet ditt, klubben din, butikken din, kafeen din, familien din eller gruppa di et arrangement eller aktivitet denne uken som du vil markedsføre under Artut kulturfest? Da vil kommunen har kontakt med deg innen 1. august, heter det i ei pressemelding.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...