Annonse
Nea Radio

Artut også i 2019

Morten Tøndel er kultursjef i Røros kommune. Foto: Marit Langseth

I høst blir det Artut med jubileum ei hel uke til ende på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Artut kulturfest så dagens lys i 2018. Under fjorårets store NATO-øvelse inviterte den kommunale "virksomhet for kultur og fritid" lag og foreninger, næringsliv, institusjoner og kulturaktører til å bli med på Artut kulturfest. Resultatet ble en ukelang happening med over 60 unike kulturhendelser. - Artut kulturfest ble så artut at vi har lyst til å gjøre det igjen – men i år med en ny vri, sier kultursjef Morten Tøndel i Røros kommune.


Artut med jubileum

2019 er et jubileumsår for mange. Røros kommune feirer 375 år, det er 140 år siden Johan Falkberget ble født, 150 år siden Harald Sohlberg ble født og 120 år siden KES Lund kom til verden. 2019 feirer også Femundløpet 30 år, Elden er 25 år, og Vinterfestspill og Rørosmat feirer 20 års jubileum. De fire sistnevnte markerer i fellesskap sine jubileum gjennom hele 2019. Småviltlaget feirer også at de har vært aktive i 25 år.

Alt dette fortjener å markeres – så i år blir det Artut med jubileum ei hel uke til ende! Artut kulturfest 2019 arrangeres fra lørdag 28. september til lørdag 5. oktober.


La oss jubilere sammen!

- Vi ønsker at det skal bli artut med jubileum for og med alle. Vi inviterer derfor alle som har lyst, til å bli med å markere jubileumsåret sammen med oss denne uken. Alle som arrangerer noe som vil være åpent for andre å være med på, har mulighet til å markedsføre dette under navnet Artut kulturfest, sier Tøndel.

- Virksomhet for kultur og fritid i Røros kommune er hovedarrangør og koordinerer markedsføringen av arrangementet. Det er også vi som eier navnet Artut kulturfest. Alle våre avdelinger vil ha egne arrangement i løpet av denne uken – på Storstuggu, Røros kino, biblioteket, Ungdommens Hus og frivilligsentralen, men som i 2019 også på mer utradisjonelle arenaer.


Artut innhold?

Artut kulturfest kan inneholde alt fra konserter, utstillinger, pop-up galleri, musikk på plattingen, stand-up, underholdning på sykehjem, workshops, høytlesing i stua, åpen dansekveld, foredrag, teater eller noe helt annet innen kulturfeltet. - Som i 2018 ønsker vi at Artut blir en kulturfest hvor en kan oppleve kultur på både tradisjonelle og ikke fullt så tradisjonelle arenaer. Her er det bare fantasien som setter begrensningene. Vi oppfordrer imidlertid til å se om innholdet kan knyttes til en eller flere av jubilantene, sier kultursjefen.


# Bli med på Artut kulturfest!

- Har du, laget ditt, arbeidsstedet ditt, bandet ditt, klubben din, butikken din, kafeen din, familien din eller gruppa di et arrangement eller aktivitet denne uken som du vil markedsføre under Artut kulturfest? Da vil kommunen har kontakt med deg innen 1. august, heter det i ei pressemelding.

Annonse