Nea Radio

Kultur en uke til ende

Artut i gang

Kulturfestivalen så dagens lys under fjorårets Trident Juncture.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2019 kl 17:15

Over 50 store og små arrangementer står på plakaten når kulturkommunen Røros nå arrangerer Artut kulturfest.

Artut kulturfest er et samarbeid mellom lokal kultur og næringsliv, og virksomhet for kultur og fritid i Røros kommune.

For andre gang

Det hele startet i fjor da Storstuggu ble tatt i bruk under Nato-øvelsen Trident Juncture, og virksomhet for fritid og kultur måtte flytte ut av sine lokaler.

Dette ble så godt tatt imot av lokalbefolkningen at de fant ut at de måtte arrangere dette i år også.

Over 50 ulikearrangementer har kommet opp på årets plakat og denne uka vil det gå slag i slag med store og små kulturperler.

Mange jubileum

Det blir ei uke fylt med alt fra kunstvandringer, konserter av ulike slag, kinovisninger ute i bakgårder, quiz, teater, foredrag, VM i pols og plateslipp.

– Grunnen til at Artut arrangeres i år er at det er mange som har noe å jubilere, sier kulturkonsulent Ane Linn Haagaas ved Storstuggu.

Det er 140 år siden Johan Falkberget kom til verden, 120 år siden K.E.S Lund ble født og det er 150 år siden Harald Solberg så dagens lys. Samtidig feirer Ungdommens Hus 35 år, Småviltlaget er 25 år og Rørosmat 20 år, bare for å nevne noen som jubilerer i år. 


– Bli med og jubiler oppfordrer, Ane Linn Haagaas ved Storstuggu:

Foto: Marit Langseth

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...