Nea Radio

Artig for barna i Prestegårdshagen

Sommerferie: Jeg elsker å være her i Prestegårdshagen sammen med bestefar, sier Leonora Klevan Olsvik (11) fra Oslo. Odd Arne Klevan (70) er svært fornøyd med at barn og barnebarn kommer på besøk og vil tilbringe kvalitetstid sammen i den fine hagen. Foto: Sissel Moen

For Leonora Klevan Olsvik (11) fra Oslo er det to reisemål som gjelder denne sommeren. Det ene er Rypetoppen i Meråker, og det andre er Prestegårdshagen på Værnes.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Her i hagen er det alt et barn kan ønske seg, sier 11-åringen som hvert år ferierer hos bestefar Odd Arne Klevan (70) i Stjørdal.

Stjørdal Museum Værnes med den flotte hagen er oppe for besøk hver dag. Kafeen er åpen hver dag unntatt mandag, og tilbyr middagsretter, kaffe og kake for besøkende.

– Det er mest barnefamilier og pensjonister som kommer hit, og det er mye folk nesten hver dag, sier Signe Amalie Sandsør (24) og Hanna Børstad (22) som jobber i kafeen hele sommeren.

Tradisjon: Museumshåndverker Arne Røvik lærte bort kauring sist søndag i Prestegårdshagen. Det er en gammel håndverkstradisjon som krever litt teknikk med spikkekniven, og både store og små fikk prøve seg sist søndag. Foto: Sissel Moen

Hver søndag tilbyr en av museumshåndverkerne å lære bort en håndtverkstradisjon, og sist søndag var det Arne Røvik som lærte bort spikking av kaur til opptenning av bål, for eksempel til interesserte tilskuere.

– Det var litt vanskelig, for du må bruke en spesiell teknikk med spikkekniven. Men det var veldig interessant å lære, sier Leonora som syns Prestegårdshagen er det beste stedet å være om sommeren.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...