Nea Radio

Nea Radio

ÅRSKAVALKADE 2016: Flyktninger og kommunereform

Nesten daglig kom det i februar flyktninger til Haltdalen transittmottak. Foto: Nils Kåre Nesvold

De første månedene av 2016 var nyhetene preget av framtida for Femundløpet, kommunereformen og mottak av flyktninger. Se vår kavalkade.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I 2016 har Nea Radio presentert 3700 artikler på nettet fra små og store hendelser. I en årskavalkade tar vi et kort tilbakeblikk på nyhetsåret 2016. 

De første månedene av året var nyhetene preget av framtida for Femundløpet, kommunereformen og mottak av flyktninger. 

Januar:

Heidi Greni. Foto: Per Magne Moan

Tror ikke folk er mer positive til kommunesammenslåing:  Ifølge en meningsmåling sier 50,6 av de spurte at de ikke ønsker at deres kommune skal slås sammen. Det er færre enn i august da 55,9 prosent svarte på samme spørsmål. - Jeg tror at dette skyldes regjeringens skremselspropaganda, sier stortingsrepresentant Heidi Greni.

Brann Nekåbjørga. Foto: Arve Høyby.

Rekordrask utrykning:

Det er fortsatt uvisst hva som var årsaken til brannen i et bolighus på Nekåbjørga. Det var om kvelden 1. januar alarmen gikk. Brannstedet er sperret av og det har så langt ikke vært gjort flere tekniske undersøkelser, sier lensmann i Selbu og Tydal, John Paulsby

Eivind Brattås hadde tatt turen fra Os for å handle vedbriketter. Foto: Nils Kåre Nesvold

Kjøpte hele lageret av vedbriketter (5/1): Langtidsvarsel med fortsatt kulde i sikte og tilbud på vedbriketter førte til handlerush ved Europris på Røros.

Rørosmeieriet vant:   Økologisk Rørosrømme fra Rørosmeieriet vant prisen for årets beste meieriprodukt under Det Norske Måltid i Stavanger. Gründer Arnt Langen mottok prisen på vegne av meieriet.Tomt mottak i Haltdalen har kostet 2,5 millioner: De første flyktningene har ennå ikke kommet til det nye transittmottaket ved Løvåsen Leir i Haltdalen. Planen var at de første skulle komme i begynnelsen av desember. Omlag 30 ansatte har ventet i fem uker på å ta imot flyktningene, og dette har kostet UDI nærmere 2,5  millioner kroner.

LUND BRU: En midlertidig bru vil bli bygd på baksida av samvirkelaget. Foto: Berit Kleven.

 

Endelig bygging av Lund Bru:   Denne uka startet entreprenørfirmaet PEAB opp arbeidet med å bygge ny Lund Bru i Ålen.  Det første som gjøres er å bygge omkjøringsveien på baksiden av Coop Ålen der trafikken skal gå når anleggsarbeidene med selve brua er i gang.

Røros og Holtålen flørter med Os: Ordførerne i Holtålen og Røros flørter med ordføreren i Os om kommunesammenslåing. Etter møtet møtet om kommunereformen i Trondheim, samlet Nea Radios Røros-ordfører Hans Vintervold, Holtålen-ordfører Jan Håvard Refsethås og ordfører i Os, Runa Finborud til en oppsummering. - Det nye inntektssystemet er ingen gulrot, men heller en pisk, sier de tre.

Kun 28 prosent er positiv til kommunesammenslåing i Tydal:  Bare 28 prosent av innbyggerne i Tydal er positiv til kommunesammenslåing. Det er konklusjonen i en fersk meningsmåling som analysefirmaet Sentio Research har gjennomført.

Full mobildekning på Ridalsveien:  Netcoms basestasjon på Langvikåsen er satt i drift. Dette betyr at strekningen Stuggudal - Brekken på fylkesvei 705 nå har full mobildekning.

Foto: Overvåkningskamera. B. Langseth AS

Frekt bensintyveri i Selbu:  Mandag kveld var det besøk på B.Langseth. En bil stoppet ved pumpene, og en maskert mannsperson hoppet ut av baksetet. Han fylte tanken, hoppet tilbake i baksetet, og bilen ruste av gårde.

Marit Øverås er mottaksleder ved Moan Gård på Røros. Foto: Nils Kåre Nesvold

Slik bor de nye asylsøkerne ved Moan Gård:  De sju første asylsøkerne fra Afghanistan har kommet til Moan Gård på Røros. Moan gård skal ta imot inntil 28 asylsøkere i aldersgruppa 15 til 18 år. De nye beboerne ønsker foreløpig ikke å møte pressen.

Olav Thon går inn med millionbeløp til forskning på Hessdalsfenomenet: Olav Thonstiftelsen har bevilget 1,5 millioner kroner over 3 år til Science Campen i Hessdalen.

Idrettshuset åpner igjen:  Formannskapet i Tydal har nå startet prosessen med gjenåpning av Idrettshuset. For å få huset i forsvarlig godkjent tilstand, må det gjennomføres en utbedringer av tekniske anlegg som elektro, vann, ventilasjon og sanitæranlegg.  Formannskapet ga  administrasjonen fullmakt til å utarbeide en kostnadskalkyle og et romprogram innafor de 1,8 millioner kroner det var budsjettert med.

Unge Abinab Amare Gaym imponerte i skiløypa. Imponert var også Omer Ahmed Osman. Foto: Andreas Reitan.

Ny Niklas i Tydal?:  (22/1) I går var det klart for den første organiserte skitreninga for flyktningene som har kommet til Tydal.  Tydal IL hadde kjøpt inn komplett skiutstyr til 11, for at også de nyankomne tydalingene skulle kunne ta del i norsk skikultur og samtidig lettere integreres i lokalsamfunnet.

Tydal skisenter åpnet (24/1): Fortsatt litt lite snø enkelte steder i bakken, men store og små alpinister storkoste seg i skisenteret både lørdag og søndag.

Formannskapet i Selbu ser mot Tydal: Et flertall i formannskapet i Selbu vil invitere Tydal med på ei utredning av felles kommune.

Promillekjøring og trafikkforseelser topper krimstatistikken for fjoråret, sier lensmann i Røros og Holtålen, Ulf Vintervold. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Krimstatistikken: Mer promillekjøring - flere narkobeslag: Flere mistet førerkortet for promillekjøring i fjor i forhold til året før. Det er også gjort flere narkotikabeslag. Det er to av konklusjonene i politiets kriminalstatistikk for 2015 i Røros, Holtålen, Selbu og Tydal.

Innbruddsraid i Tydal:  (26/1) En safe, vekslepenger og tobakk er borte etter et innbrudd hos Stugudal Landhandel i løpet av natta.  Uvedkommende har tatt seg inn gjennom lageret i bak-kant av butikklokalene.

Ordfører på Facebook: Åpenhet er stikkordet når ordfører Ole Morten Balstad i Selbu nå oppretter egen ordførerside på Facebook.

Gjelda per innbygger i Holtålen dobbelt som høy landsgjennomsnittet: Nettogjelda per innbygger er størst i Holtålen og nærmer seg 100.000 kroner. Dette er bortimot dobbelt så høyt som landsgjennomsnittet. I Røros er gjelda 76 882 kroner per innbygger, i Tydal 73 453 kroner og Selbu 54 893 kroner per innbygger.

Fylkesordføreren vil ha ett Trøndelag: (21/1) Fylkesordfører Tore O. Sandvik  var en av innlederne til møtet om kommunereformen, og han snakket varmt for sammenslåing av Nord- og Sør-Trøndelag.

Fakler mot mobbing lyste opp rørosgatene. Foto: Per Magne Moan.

Nesten 300 i fakkeltog mot mobbing: Arrangøren av fakkeltoget gjennom rørosgatene gikk tom for fakler. Marte Solbakken fra Ungdommens Hus anslår at mellom 250 og 300 deltok i markeringa mot mobbing.

Stiller damelag i fotball: Brekken idrettslag får nå tre seniorlag, og stiller i år med nytt damelag i fotball - Brekken damer.

Blind ku beste firmanavn: (27/1) I dag fikk meieriet «Den blinde Ku» i Ås kåret med tittelen «Norges beste firmanavn» i 2015.

Nea Radio øverst på topp 10-lista:  Nea Radio troner fortsatt øverst på topp 10 lista over landets mest populære lokalradioer. TNS Gallup har nå offentliggjort tallene for fjerde kvartal i 2015 og Nea Radio er øverst med 27 prosent daglig lytteroppslutning.

Gunhild Døhl tok imot prisen av varaordfører Bjørn Salvesen. Foto: Marit Manfredsdotter.

Gunhild fikk frivilligpris:  Gunhild Døhl fikk Røros kommunes frivillighetspris for 2015.  Varaordfører Bjørn Salvesen delte ut prisen under en inspirasjonskveld for de frivillige i Storstuggu der også Norway Cup-general Frode Kyvåg holdt et foredrag om frivillighet.

Hov skole får 40 nye elever:  De 40 mindreårige flyktningene som har kommet til mottaket i Bjørgåsen  skal begynne norskundervisning ved Hov Skole.

To biler frontkolliderte i Havsjøveien. Foto: Per Magne Moan

Kraftig front mot front: To personbiler frontkolliderte på Fylkesvei 30 ved Havsjøveien Næringspark.  Det var en person i hver bil og begge er sendt med luftambulanse til St. Olavs Hospital.

Februar:

Færre tatt for smugling: Tolletaten hadde en nedgang i antall beslag ved Vauldalen tollsted i fjor i forhold til året før. - En av årsakene er at vinkvoten økte, sier seksjonssjef Unni Elisabeth Tronsmed.

- Jeg er overrasket og svært skuffet, og jeg er ikke sikker på hvor lurt det er å flytte innkomsten av Femundløpet til Lillehammer. Det sier Røros-ordfører Hans Vintervold.

SØLVMEDALJE: Ella Kjøsnes over målstreken på Idrettsparken. Foto: Per Magne Moan.

Sølv til Ella i Femundløpet: Ella Kjøsnes klarte ikke å ta inn det ene minuttet hun lå bak Hanna Lyrek ut fra Tolga. I stedet tapte hun ytterligere ti minutter inn mot Røros.

Kan bli aktuelt å flytte alle målgangene til Lillehammer: - Jeg er overrasket og svært skuffet, og jeg er ikke sikker på hvor lurt det er å flytte innkomsten av Femundløpet til Lillehammer, sier Røros-ordfører Hans Vintervold. Han tror løpet mister mye av det sosiale når innkomsten blir på Lillehammer.

To Femundløpet-hunder funnet døde: To hunder ble funnet døde etter å ha hvilt natta over etter målgang. 8.februar: Enda en hund funnet død.

Sterk andreplass til Niklas: Niklas Rogne fra Røros kjørte en svært god sisteetappe på F400 i Femundløpet. Det holdt til en andreplass. Petter Johansen vant F600.

Boikotter neste års Femundløp: Petter Jahnsen kjører ikke Femundløpet neste år.

Innbyggerne i Sør-Trøndelag er positive til kommunereformen: Litt over halvparten av innbyggerne i Sør-Trøndelag (51 %) mener egen kommune i en fremtidig kommunestruktur bør slås sammen med én eller flere av nabokommunene.

Nesten daglig kommer flyktninger til Haltdalen transittmottak. Foto: Nils Kåre Nesvold

VIDEO: Slik bor asylsøkerne ved transittmottaket i Haltdalen:  22 nye flyktninger kom til Haltdalen transittmottak. Til sammen har transittmottaket i Løvåsen Leir nå 56 flyktninger.  En firedel av de 210 plassene ved mottaket i Løvåsen Leir er nå fylt opp.

 

Kristina får talentstipend: Skiskyttertalentet Kristina Skjevdal (17) får et talentstipend fra Sparebank 1 SMN på 20.000,- kroner.

 

 

Odd Arne Halaas og Arnstein Moen. Foto: Andreas Reitan.

Arnstein mottok hedersprisen: Arnsteins Moen ble tildelt "Gofotfestivalens gammeldanspris 2016". Prisen ble delt ut av leder i Norske trekkspilleres landsforening, Odd Arne Halaas.

Tre ganger flere selvmord i Selbu: I løpet av de siste åtte årene har det vært tre ganger så mange selvmord i Selbu som gjennomsnittet i Norge. Dette har nå fått kommunen til å ta grep.

Selbu skolekorps med juniorkorpset med første musikalske innslag. Foto: Arve Høiby.

Storflott UKM for Selbu og Tydal: (19/2) I går kveld var det endelig klart for UKM, eller Ung Kultur Møtes, for Selbu og Tydal. 34 sceneinnslag og syv kunstnere stilte opp og blottet sjela for et fullsatt Bell Amfi.

Niklas 5 i Lahti: Total norsk dominans i prøve-VM. Niklas Dyrhaug ble til slutt nummer fem på 30 km med skibytte søndag.

B Langseth Arena er navnet på nyhallen: B. Langseth Arena er altså navnet på den nye hallen i Innbygda. Det ble klart da det var offisiell åpning.

Mobildekningsprosjektet feiret med kake på Røros. Fra venstre dekningssjef Tommy Johansen i Telia Sonera, beredskapssjef Dag Otto Skar hos fylkesmannen, prosjektleder for digital utvikling i Sør-Trøndelag fylkeskommune Pål Magnar Dahlø, leder i Trafikksikkerhetsutvalget i Røros kommune Ole Jørgen Kjellmark og ordfører i Tydal, Ole Bjarne Østby. Foto: Nils Kåre Nesvold

Bløtkake for bedre mobil- og bredbåndsdekning:  (26/2) Torsdag formiddag var det offisiell åpning av mobildekningsprosjektet i Røros og Tydal. Fylkesvei 705 fra Brekken til Stugudal har lenge vært definert uten mobildekning.  Men nå er det er satt opp to nye basestasjoner i Røros og Tydal som skal forbedre mobildekningen langs fylkesvei 705 mellom Brekken og Stugudal.

Tidenes fjellrevår i Skandinavia: - 2015 ble nok et bra år for med fremgang for fjellreven i Norge. Til sammen ble det født minst 205 valper, fordelt på 40 valpekull. Sett sammen med 88 registrerte valpekull i Sverige er dette ny rekord.

Kritisk kontrollutvalg: Kontrollutvalget i Tydal behandlet den såkalte Vertshussaken og er kritisk til det de mener er brudd på habilitetsbestemmelsene fra tidligere rådmann i kommunen.

Funnet i god behold: Politiet melder at de to mennene som var forsvunnet etter en scootertur i Selbu  er funnet, slitne, men i god behold.

Tone og Arnfinn Strømmevold og Per Olav Hopsø fra Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Foto: Marit Manfredsdotter.

Rørt Strømmevold fikk fylkeskulturprisen: Under en høytidelig seremoni på Storstuggu med inviterte gjester fikk Arnfinn Strømmevold Sør-Trøndelags fylkeskulturpris for 2015.

John Ole Morken og Jørgen Nyrønning. Foto: Andreas Reitan.

Imponerende av Morken & Nyrønning: Rundt 50 hadde tatt vegen til 705-senteret i Tydal for å høre konserten med John Ole Morken og Jørgen Nyrønning. Fredag kommer de «hematt» til Ålen.

Løypemaskin gjennom isen: Ei løypemaskin gikk  gjennom isen i Håelva på Røros. - Det var en person i løypemaskina som reddet seg ut før maskina gikk til bunns, sier lensmann Ulf Vintervold.

Hest slet seg og skadet to personer: (18/2) Onsdag kveld skadet en løpsk hest to personer i Røros sentrum.

Hesteekvipasjer under Martnan. Foto: Nils Kåre Nesvold.

VIDEO: Se alle hesteekvipasjene under martnasåpninga: Bortimot 90 hesteekvipasjer defilerte inn på Malmplassen på Røros under åpninga av Rørosmartnan.

Martnasåpningen på tre minutter: Se høydepunkter fra åpningen av Rørosmartnan.

Henrik Slettum ved Toyota Slettum Bil på Røros og Lars Eric Granqvist ved Røros Bryggeri og Mineralavannfabrikk avduket den nye bryggeribilen. Foto: Nils Kåre Nesvold

De lette i hele Europa, men fant bilen på Røros. Se video fra avdukingen av bryggeribilen: Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk var på utkikk etter en bryggeribil av samme type som trafikkerte Bergstadens gater på 1960-tallet. De lette i hele Europa, men fant bilen på Røros. Den nye bryggeribilen er totalrenovert.

Heder, ære og varig vern av skjørosten: Under åpningen av Rørosmartnan ble skjørost fra Røros tildelt en beskyttet geografisk betegnelse fra Landbruks- og matdepartementet.

To skadd i trafikkulykke:  To personer ble skadd ved en kollisjon i Hitterdalen på fylkesvei 31 mellom Røros og Brekken. Kollisjonen skjedde på en rettstrekning, trolig i forbindelse med en forbikjøring.

- Det er bittert at jeg ikke lenger får selge krus, sier Roald Bugten. Foto: Nils Kåre Nesvold

VIDEO: Ble kastet ut fra martnan. Fikk ikke selge gløgg i Røros-krus:  Roald Bugten har solgt kopper og krus på Rørosmartnan i mer enn 20 år. I år fikk han ikke selge krusene sine med Rørosmotiv. - Jeg ble rett og slett kastet ut, sier Bugten som får produsert krusene i Bulgaria.

Erik ble nordisk mester: Erik Røen fra Hessdalen ble Nordisk Mester i Styrkeløft i klassen +120 kg.

AtB-penger har gått ut over veistandarden: - Sør-Trøndelag fylkeskommune har brukt altfor mye penger på AtB. Dette har gått ut over veistandarden, mener leder i trafikksikkerhetsutvalget i Røros, Ole Jørgen Kjellmark.

Opprop mot nytt inntektssystem: Ole Morten Balstad, Hans Vintervold og Ole Bjarne Østby er blant de 260 av landets 428 ordførere som har skrevet under et opprop mot forslaget til nytt inntektssystem.

Mars:

Ole Bjarne Østby. Foto: Andreas Reitan.

Vil bygge boliger: Formannskapet i Tydal vedtok å fortsette prosessen for å få igangsatt bygging av åtte nye boenheter  i Lundskogen. -Det er flere interesserte utbyggere, sier ordfører Ole Bjarne Østby.

Flere biler står fast på fjellet: Flere biler har kjørt seg fast i snøfonner på fylkesvei 705 mellom Stuggudal og Brekken.

Værnes storkommune: Utredninga om ny storkommune for Værnesregionen ble presentert for formannskapet i Selbu. Tidligere rådmann Karsten Reitan er ansvarlig for utredninga.

Gimle sliter: Nå inviterer Gimle samfunnshus i Selbu til grendemøte der framtida til ungdomshuset skal diskuteres. - Vi har høyere utgifter enn inntekter, sier Ola Aftret Haave.

Nea Radio fikk DAB-konsesjon: Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Medietilsynet ga i dag Nea Radio tillatelse til å bygge ut DAB i Sør-Trøndelag.

Rebecka Johnsson Hov (til venstre) og Tuva Tamlagsrønning Berg er glade for at Allak'en endelig er på plass i nye lokaler. Foto: Per Magne Moan

Allak'en åpnet i nye lokaler: Tirsdag kveld var det endelig åpning av den nyoppussede ungdomsklubben Allak'en i Ålen. Siden flommen i 2011 har klubben holdt til i Hov Skole, i påvente av nytt lokale. Og nå, fire og et halvt år senere er dette en realitet.

Selbyggen og Fjell-Ljom økte: Selbyggen og Fjell-Ljom er blant vinnerne da de offisielle opplagstallene for landets aviser ble offentliggjort. Selbyggen økte sitt opplag med 137 fra 2014 til 2015, og er den avisen som øker mest nord for Dovre. Arbeidets Rett gikk tilbake i opplag i fjor.

Refsethås får refs: Revisjon Fjell IKS konkluderer med at ordfører Jan Håvard Refsethås har opptrådt uetisk og brøt kommunens etiske retningslinjer før behandling av sakene om eiendommen Grøtfætten i Haltdalen.

Investerer 8 millioner - sikrer arbeidsplassene: Scandinavian Business Seating satser videre pa fabrikken pa Røros ved a investere åtte millioner kroner i utvikling av produksjonsløsninger og produksjonsutstyr.

Ryggproblemer for Niklas: Det var ryggen som slo klikk da Niklas Dyrhaug fikk problemer på duathlon-konkurransen i Canmore.

Stolte finalister: - Burren and Cliffs of Moher Geopark i Irland vant men vi er superfornøyd. Det å være finalist i dette selskapet er en ære og stor anerkjennelse, skriver reiselivssjef Linda M. Ramberg på Facebook. Fra venstre Hilde Bergebakken, Hilde Myhren og Linda M. Ramberg.

- Destinasjon Røros slått ut i finalen: - Selv om vi ikke vant prisen, vil synligheten dette gir oss ut i verden gjennom National Geographics kanaler være uvurderlig, hevder Destinasjon Røros.

Selbygg omkom i trafikkulykke:  Idar Jarle Trondset fra Selbu omkom under en trafikkulykke i Snåsa.

Penger å spare på å slå sammen: Trønderenergi vil at ett stort selskap skal eie strømnettet i Midt-Norge.

Formannskapet vil ikke ha privatskole på Glåmos: Røros formannskap vedtok å be rådmannen klage på departementets vedtak om for å få gjort om godkjenningen av en montessoriskole på Glåmos.

Elever i Holtålen topper liste:  Resultatene fra nasjonale prøver er nå klare og det viser seg at elevene ved Hov Skole i Holtålen gjør det svært godt. Elevene ved Hov troner øverst på fylkesstatistikken i regning og i lesing er holtålenelevene på andreplass. Selbu kommer på 8. plass i regning og 7. plass i lesing på fylkesstatistikken, mens Røros ligger på 16. plass i regning og 14. plass i lesing. Tydal er ikke med i undersøkelsen.

- Kunst i Bergstaden - et eventyr: For femte året på rad åpnet ordfører Hans Vintervold Kunst i Bergstaden tirsdag. - Det har vært et eventyr, sier han.

Ståle Eggen

Ståle Eggen er Norgesmester i poker: Selbyggen Ståle Eggen vant 1.484.660 kroner og er norgesmester i poker.

Tydal vil ikke slå seg sammen med Selbu:  -En sammenslåing mellom Selbu og Tydal imøtekommer ikke de målene som er satt for kommunereformen.  Det er konklusjonen etter at Tydal kommune har lagt fram enda ei utredning om alternativer i kommunereformen.

Ingen privatskole på Glåmos: Ordfører og rådmann garanterer for dagens tilbud.

Ja til sørsamisk barnehage: Formannskapet i Røros vedtok å opprette en samisk barnehageavdeling fra høsten.

VAKKERT: Eldbjørg Hemsing, Tor Espen Aspaas og Bjørg Lewis framførte Rachmaninivs "Trio elegiaque i g-moll nr. 1´´. Foto: Nils Kare Nesvold.

Vakker start på Vinterfestspill: Åpningskonserten under Vinterfestspill i Bergstaden torsdag kveld bød på vakker musikk med kunstnere fra øverste hylle.

Hessdalsrennet avlyst: Dårlig værmelding setter stopper for rennet.

Stugudal Fjellandsby: Den første hytta i Stugudal Fjellandsby er snart ferdig. Feltet er planlagt med drøyt 20 hytter.

Niklas vant Egebergrennet: Niklas Dyrhaug vant Skjærtorsdag Egebergrennet. Lars Grunner Skjevdal fra Røros ble nummer tre.

Moen Fjeld satte Niklas Dyrhaug & Co på plass: Niklas Dyrhaug greide ikke å hamle opp med Øyvind Moen Fjeld under Kromgruverennet påskeaften.

Fem gikk sitt 50. Svenukrenn i år. Fra venstre Håvard Moen, Helge Nyrønning, Anne Mari Evenås, Olav Nyrønning, Magne Idar Evenås. Foto: Arne Moholdt

Fem gjennomførte Svenukrennet for 50. gang:  Vegard Sivertsgård fra Ålen IL slo Ole Morten Flataker fra Hommelvik IL med 11 sekunder i det 50. Svenukrennet. Fem gjennomførte i år sitt 50. Svenukrenn.

Til sykehus etter fall i skibakke: En kvinne ble Langfredag sendt med ambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim etter et fall i skibakken ved Tydal skisenter.

Savnet 17-åring funnet i god behold: Jenta som var savnet ved Øyungen  ble funnet i god behold.

Tre på sykehus etter extacy-bruk: Tre kvinner måtte til legebehandling etter å ha tatt extacy på et utested i Røros sentrum.

SLAPP HELDIG FRA DET: Taxisjåfør Daniel Malik opplevde å kjøre inn i et ras i Svølgja. Foto: Per Magne Moan.

Daniel ble truffet av raset: Nattens ras i Svølgja var lite, men for taxisjåfør Daniel Malik fra Trondheim var det likevel en skummel opplevelse da han passerte stedet.

Måtte slutte i Destinasjon Røros: Hilde Bergebakken har arbeidet i Destinasjon Røros siden 2009. Nå har hun snart sin siste arbeidsdag i destinasjonen, men har allerede fått jobbtilbud.

En person pågrepet etter væpnet politiaksjon:   En mann ble pågrepet etter at han truet en person med kniv i Gjøsvika på Røros. Politiet var bevæpnet ved pågripelsen.

April:

Kulturministeren og ordføreren. Foto: Andreas Reitan.

Åpnet Granbykonferansen: Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) og Selbus ordfører Ole Morten Balstad  (Ap) åpnet Granbykonferansen «Mennesker på vandring» på Peder Morset folkehøgskole.

Fikk jobben som arrangementskoordinator: Eirik Bækken er ansatt som arrangementskoordinator for Fjellregionen Arrangement, Tynset Arrangement, Røros IL, Femundløpet, Julemarkedet pa Røros, Rørosmartnan og Stiftelsen Elden.

Offensiv satsing på Bredbånd:  Alle innbyggerne i Holtålen skal ha bredbånd med en nedlasting på minimum 30 Mbit/s innen 2023.

Bolighus totalskadd i brann: To personer i Selbu kom seg ut av brennende hus ved hjelp av naboer som fikk varslet.

EN VELSIGNELSE: - Det har vært en stor glede å arbeide i Ålen som lege. Jeg har vært på riktig sted til riktig tid, sier Knut A. Flagestad. Foto: Marit Manfredsdotter.

50 år i bygdas tjeneste: Gammeldoktor´n Knut A. Flagestad kom til Ålen for 50 år siden. - Jeg har følt meg utilstrekkelig noen ganger, men har gjort mitt beste, sier han. Hør Flagestad fortelle om folk han har møtt og hendelser han husker.

Saniteten feiret med stil: Ålen Sanitetsforening feiret fredag kveld 110-årsjubileum med konsert i Ålen kirke og jubileumsmiddag i Hovet.

Tydal: Nei takk, Selbu: Kommunestyret i Tydal legger bort alternativet med en Selbu-Tydal-kommune.

Røros og Selbu scorer høyt: Kunnskapsdepartementet har målt kvaliteten på norske videregående skoler. Både Røros og Selbu kommer godt ut.

Intensjonsavtalen klar: Det skal nå være enighet om en intensjonsavtale mellom Selbu, Tydal, Meråker og Stjørdal.

Legger ned Dahls Bakeri & Conditori: Etter flere år med store minusresultater, legger Coop Røros ned Dahls Bakeri & Conditori 1. mai.

Toget har fått for Midte Gauldal: - Toget har gått for å få til en avtale om sammenslåing av Holtålen og Midtre Gauldal, mener rådmann Marius Jermstad i Holtålen.

Tore Børresen: - Bestikkelser, forkastelig og maktmisbruk: Arbeiderpartiets gruppeleder i Holtålen, Tore Børresen, brukte sterke ord da godtgjørelse til ordfører, varaordfører og SVs representant ble diskutert i formannskapet. Børresen brukte ord som bestikkelser, forkastelig vedtak og maktmisbruk i møtet.

Her i Ålen sentrum skal Johan Kjellmark AS bygge 16 omsorgsboliger det neste året. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Kjellmark bygger 16 omsorgsboliger: Johan Kjellmark AS har sikret seg en ny storkontrakt og skal bygge de 16 nye omsorgsboligene for Holtålen kommune i Ålen. Oppdraget vil sysselsette seks til åtte medarbeidere ved Kjellmark i ett år.

Ea-huset reddet fra flammene: Eidet Forsamlingshus skal ikke brennes ned. Nå er huset solgt.

Viste fram dårlige veier: - Hadde fylkesvei 30 vært en vanlig arbeidsplass, hadde den vært stengt for lenge siden, sier tillitsvalgt Stein Kåre Holden i Boreal.

Slutter som reiselivsdirektør: - En fantastisk epoke er over. Det er med tungt hjerte jeg forlater «hjertebarnet» mitt, sier Linda M. Ramberg som nå slutter som reiselivsdirektør i Destinasjon Røros.

Skuterklubben skal jobbe for skutertraseer i kommunen. Foto: Per Magne Moan.

Holtålen Snøskuterklubb er oppe og går igjen: Etter å ha ligget i dvale siden 2002 er det blåst liv i Holtålen Snøskuterklubb igjen.

Historisk møte: - Dette er et historisk møte, sa ordfører i Røros, Hans Vintervold, da han åpnet møtet om kommunereformen på Vauldalen Fjellhotell.

Glad for intensjonsavtale: Ordfører Hans Vintervold i Røros er glad for at et enstemmig kommunestyre i Røros er positiv til å inngå en intensjonsavtale om kommunesammenslåing med Os og Holtålen.

Kyllingtransport i grøfta: Et vogntog kjørte utfor veien nord for Gåre bru nord for Haltdalen.

Uryddig av Stjørdal:   Det har vært en uryddig opptreden fra Stjørdal sier ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad - Vi kan ikke begynne å endre på en avtale vi alle er enige om fortsette ordføreren. Onsdag var Selbu, Tydal, Meråker og Stjørdal enige om en intensjonsavtale, men torsdag snur Stjørdal og ønsker en videreforhandling. Dette er ikke de tre andre kommunene med på.

Streikevakter ved Bergstadens Hotell, Bente Søberg og Erik Ericson. Foto: Nils Kåre Nesvold

69 i Selbu og Røros streiker:  Til sammen 69 medlemmer i Fellesforbundet er ute i streik ved hoteller og serveringssteder i Selbu og Røros.

Jobber døgnet rundt for å hotellet åpent: Hotelldirektør Mikael Forselius har flyttet inn på Røros Hotell og jobber døgnet rundt. I Røros Hotell-konsernet er 49 medlemmer i streik.

Tydal går for intensjonsavtalen om Værnes kommune: Tydal kommunestyre ønsker folkeavstemming og at folk skal få si sin mening.

Ett trøndelag: Trøndelag samles til ett rike fra 2018. Fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik (Nord-Trøndelag) og fylkesordfører Tore O Sandvik (Sør-Trøndelag) er fornøyd.

Kristin Jamtvoll og Endre Tamnes Sandbakken. Foto: Nils Kåre Nesvold

Verdenspremiere på jaktdress designet i Ålen og Røros: Vi har mål om å skape flere arbeidsplasser i Holtålen og Røros, sier gründerne Kristin Jamtvoll og Endre Tamnes Sandbakken.

Innviet høylemmen: Elisabeth Andreassen storkoste seg på scena på Vintervollen.

Breen gir seg i Femundløpet: Thomas Breen går av som styreleder i Femundløpet.

Forhindret Storbrann i Selbu: Brannmannskapene fikk raskt kontroll på brann i Selbu, men det kunne fort gått mye verre.

F.v: Ole Petter Næsgaard (SINTEF), Margrethe Engan Gjære (Daglig Leder, Protex), Tore Christian Bjørsvik Storholmen (SINTEF) og Jens Christian Hernes (Arbeidende styreleder, Protex)

Designpris til Protex: Protex AS i Ålen er tildelt «Merket for god design 2016» med sin nye kleskolleksjon «Ragnarok».

Femundløpet har ombestemt seg:  Det blir målgang på Røros og ikke på Lillehammer. Villreinforvaltninga og fylkeskommunene satte kjepper i hjula. Hundekjørerne i distriktet er godt fornøyd med avgjørelsen.

Solveig Gullikstad viser fram bilde fra starten av Dahls Bakeri. Hennes far og grunnlegger Olaf Dahl til høyre. Foto: Nils Kåre Nesvold.

VIDEO: Dahls Bakeri & Conditori stenger. - Min far startet Dahls i 1932. Trist at det er slutt, sier Solveig (85):  Etter flere år med store minusresultater stenger Coop Røros dørene til Dahls Bakeri & Conditori lørdag.  Dahls Bakeri & Conditori var opprinnelig en familiebedrift og har vært en institusjon på Røros i 84 år. Nå er dert ikke bedriften lønnsom, og en 84 år lang historie er slutt.

1. nyttårsdag kommer resten av årskavalkaden til Nea Radio. Vi ønsker alle et Riktig Godt Nytt År!

 

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...