Nea Radio

Arrangerer gratis ridetur og skaperverksted i høstferien

Kulturkonsulent i Holtålen kommune, Siri Hegseth, forteller at det er stor interesse for aktivitetene i høstferien. Foto: Nils Kare Nesvold

Mange barn og unge har høstferie denne uka, og i Holtålen har de råd for de som har lyst til å finne på noe i ferien - helt gratis.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– For noen år siden hadde vi tilbud om forskjellige aktiviteter i sommerferien, men så var det litt trange budsjett og vanskelig å få det i havn, så det lå nede noen år, forteller kulturkonsulent i Holtålen kommune, Siri Hegseth.

I år fikk Holtålen kommune derimot støtte fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet til å arrangere ferieaktiviteter.

– Så vi hadde mange aktiviteter i sommerferien, og velger nå å kjøre to aktiviteter i høstferien også, sier Hegseth.

Den ene aktiviteten er hesteridning til Hessjøen med Bekken gård på tirsdag.

– Det er en aktivitet for sjette klasse og opp til 18 år. Det har vært stor interesse for hesteridning, og vi har tilnærmet full gruppe, sier Hegseth.

Deretter er det Skaperverksted på Holtålen folkebibliotek på torsdag.

– Vitensenteret i Trondheim kommer og kjører aktiviteter for barn og unge, hvor de blant annet kan lære å lodde og programmere. Det er åpent for alle aldre, men det er anbefalt at barn under åtte år har med seg en foresatt, sier Hegseth og fortsetter:

– Dette er noe vi ikke har prøvd i Holtålen før, så jeg håper det blir stor oppslutning om det. Her er det ingen påmelding, så det er bare å komme og gå som man vil mellom klokken 10 og 15.

– Er det behov for gratis aktiviteter?

– Forskjellene er jo store, og mange har nok ikke mulighet til å ta med unger på aktiviteter som til vanlig koster ganske mye, men det er også slik at det er mange som har mange aktiviteter i hverdagen sin, sier Hegseth.

Hun forteller det var ikke så stor oppslutning om aktivitetene i sommerferien, men at flere har meldt seg på i høstferien.

– Så kanskje er det større behov nå.

Hør hele intervjuet med Siri Hegseth her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...