ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Nest mektigst:

Arnstad på Kapitals liste over mektige kvinner

Toppliste: Marit Arnstad (SP) er nummer to på lista over Norges mektigste kvinner, i følge Kapital, mens Invild Kjerkol (AP) er nummer ni. Ordfører Ivar Vigdenes (SP) er i midten. Foto: Anne Gundersen/Arkiv

– Jippo.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Marit Arnstad (SP) fra Skatval er rangert som nummer to på tidsskriftet Kapitals liste over landets mektigste kvinner, bare slått av Arbeiderpartiets Hadia Tajik.

«Arnstad var sentral i utarbeidelsen av Hurdal-plattformen, men ble ikke med Senterpartiet i regjeringen. I stedet har juristen Arnstad blitt partileder Trygve Slagsvold Vedums viktige anker på Stortinget. Her skal hun forankre partiets politikk hos partiets egne og forhandle med de andre partiene. For en mindretallsregjering er det her makten ligger. Trygve tar med Marit på alle viktige møter med Jonas, og tar ikke en avgjørelse uten henne», sies det om Arnstad.

Arnstad sier i en kommentar til Bladet at hun ikke tar slike kåringer veldig alvorlig.

– Rangeringen er jippo, sier den drevne politikeren til avisa.

Også helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol fra Stjørdal, figurerer på lista over landets mektigste kvinner. Hun havner på niende plass.

«Kjerkol har en mangslungen CV med psykologi- og datastudier, lærerjobb, næringspolitisk rådgiver og styreleder for Innovasjon Norge i Trøndelag. At hun har vært au pair, en ordning som regjeringen hennes nå vil nedlegge, snakkes det lite om. Men Kjerkhol har også lang politisk erfaring med åtte år på Stortinget, bl.a. i Helse- og sosialkomiteen, og sentralstyreverv i Ap. Har et enormt ansvar for pandemihåndteringen og helse-Norge, men utfordres av et sterkt embetsverk», skriver Kapital.

I likhet med Arnstad trekker også Kjerkol på smilebåndet over kåringen.

– Jeg håper Rune leser Kapital. Jeg skal ta med en utgave til ham når jeg kommer hjem til Stjørdal til helga, ler Ingvild Kjerkol i en kommentar til Bladet.

Nøkkelord

ANNONSE