Nea Radio

Årets valg er avgjørende for fremtiden til videregåendeskolene og elevene våre i Trøndelag!

Maren Grøthe, 3.kandidat for Senterpartiet i Sør-Trøndelag, håper på like mange gode skoler å besøke Trønderske elever på om 4 år også.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Valgdagen nærmer seg med stormskritt, og er mer viktig enn noen gang. Som ungdomskandidat er en av de sakene jeg bryr meg mest om at vi må stoppe regjeringens tvangsinnføring av et rent karakterbasert opptak. Fordi årets valg vil være helt avgjørende for at vi skal sikre en god fremtid for alle de trønderske ungdommene som skal komme seg gjennom videregående og ut i arbeidslivet, og for fremtiden til videregående skolene våre i Trøndelag!

Regjeringen med Høyre i spissen lanserte i vår at de ønsker å tvinge alle fylkeskommunene til å innføre ett rent karakterbasert opptakt som inntaksmodell for de videregående skolene. Til nå har fylkene fått avgjort dette selv, og i Trøndelag har vi valgt nærskoleprinsippet. Nærskoleprinsippet sikrer at alle elevene har rett til en skoleplass i nærheten av der de bor, uavhengig av hvilke karakterer de har fra ungdomsskolen.

Med et rent karakterbasert opptak, vil det kun være karakterene dine som avgjør hvor du kommer inn. Det vil i praksis si at dersom en elev fra Røros har slitt litt med å komme seg igjennom ungdomsskolen, og ikke har gode nok karakterer til å komme inn på linjene på Røros VGS, risikerer denne eleven å bli sendt til en skole i Selbu eller Trondheim istedenfor.

Dette kan skape A og B skoler i fylket vårt, ved at de som har gode karakterer søker seg til en skole som er ansett som kul og bra, imens de som ikke har gode nok karakterer må ta de plassene de får. Samtidig vil dette true både linjetilbud og i verste fall hele skoler i utkantene et fylke som Trøndelag, med mange mindre distriktsskoler.

En slik utvikling kan vi ikke godta. Målet må være at alle elever skal kunne fullføre videregående, da må elevene være på skolen – ikke på en buss på vei til skolen, og få slippe å flytte fra lokalsamfunnet sitt for å fullføre utdanningen sin.

På mandag begynner skoledebattene i Trøndelag. Hver dag i 2 uker skal vi ungdomspolitikerne fra alle ungdomspartiene reise rundt på skolene, møte elever, snakke om politikk og demokrati. Disse ukene er hver gang en påminnelse om hvor viktig mangfoldet av videregående skoler vi har fra Nord til Sør i fylket vårt er for elevene våre.

Jeg håper vi har like mange gode skoler å besøke Trønderske elever på om 4 år også.

Maren Grøthe

3.kandidat for Senterpartiet i Sør-Trøndelag

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...