Nea Radio

Årets Økobonde 2018

GRINDAL YSTERI: Ragnhild Nordbø med geitene på Jøldalen. På det lille bildet: Steinar Vatne tok imot prisen på vegne av vinnerne, på et arrangement på Stjørdal onsdag. Foto: Privat

Grindal Ysteri AS fra Rennebu til topps.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2018 kl 20:32

Onsdag ble Årets Økobonde i Trøndelag kåret. Dette skjedde på et arrangement i Stjørdal.

Det er andre året prisen deles ut, men første gang den deles ut i fylket Trøndelag.

Målet med prisen er å øke interessen og skape mer fokus på økologisk produksjon.

Prisen skal gå til noen som har vært et forbilde for andre på feltene økologisk produksjon, agronomi, og driftsøkonomi. I tillegg vektlegges at kandidater har vært nytenkende og har profilert økologisk landbruk på en god måte.

En jury bestående av medlemmer fra Oikos- Sør-Trøndelag, Økologisk Nord-Trøndelag, Foregangsfylke Økologisk melk og kjøtt, Norsk landbruks rådgiving, Bondelaget og Fylkesmannen i Trøndelag valgte å dele prisen på brukerparene Turid Nordbø og Steinar Vatne på Gården på Steigen og Ragnhild Nordbø og Tormod Herre på Gården Grindalsjela, begge i Rennebu.

Sammen driver de Grindal Ysteri AS og fikk prisen i konkurranse med flere andre sterke kandidater.

Om vinneren

Juryen har lagt vekt på at det er en helhetlig tenking bak driften. De beskrives som genuint interesserte gode agronomer, har økologisk grunntanke, har fokus på dyrevelferd og er i tillegg gode ystere. Kandidatene profilerer og synliggjør økologisk landbruk ved å delta på mange arenaer som Bondens marked, Trøndersk matfestival, Rennebumartnan mm. De markedsfører seg lokalt, regionalt og nasjonalt, og ostene de produserer er å finne i mange delikatessebutikker i Norge. De framstår som gode forbilder for økologisk landbruk.

Synlig symbol

Prisen er på kr 15000 og det følger med et flott metallskilt som kan henges på fjøsveggen som symbol for god innsats på eget bruk og for å skape og et godt omdømme for økologisk matproduksjon både i og utenom næringen.

Om prisen

Dette er andre året prisen deles ut, men første gang den deles ut i fylket Trøndelag. Økoprisen skal gå til noen som har vært et forbilde for andre på feltene økologisk produksjon, agronomi, og driftsøkonomi. I tillegg vektlegges at kandidater har vært nytenkende og har profilert økologisk landbruk på en god måte. Bak initiativet står Foregangsfylke Økologisk melk og kjøtt samt Fylkesmannen i Trøndelag.

Artikkelen fortsetter under bildet

GULLOSTEN: Råblå Foto: Privat

Kan bli flere priser

Under oste-VM 2018 i Bergen nylig, fikk ysteriet gull for osten Råblå, og Ragnhild Nordbø er nominert til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2018
.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...