Nea Radio

Årets Beste Stand

FORNES GÅRD ble kåret til Årets Beste Stand under Matfestivalen. Foto: Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Fornes Gård i Hegra ble kåret til Årets Beste Stand under Matfestivalen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I år er Trøndersk Matfestival større enn noen gang, og det er så mange flotte stander å velge mellom. Fra enkeltutstillere til regionstander teller festivalen over 170 utstillere.

Årets jury bestod av Camilla Johansen fra Norske Kokkers Landsforening Trondheim, Jon Olav Veie, Fylkesmannen i Trøndelag og Bjørn Vik-Mo, Coop Midt-Norge. De hadde tatt runden og besøkt hver og en av utstillerne og sett på profilering, design, service og hygiene. Juryen har også gitt ekstra poeng for de som har inkludert og tolket årets tema, nemlig kystsmak.

Tre nominerte

De satt til slutt igjen med tre nominerte: Melhus, Frosta og Fornes Gård.

Melhus får skryt for enormt mange detaljer og helhetlig stand, mangfold av produkter og bra varetrykk. De er serviceinnstilte og positivt oppsøkende, og forteller historien om maten. De selger Melhus som helhetlig matdestinasjon, i tillegg har de gode produkt. Bakeren selv var til stede og skaper en ekstra opplevelse. De har en fin stand og har artige detaljer med tanke på kystsmak, som jo er årets tema på Trøndersk Matfestival!

Frosta viser at de stadig tar standen sin et hakk videre, og at Frosta som region utvikler seg sammen. Her er det helhet fra A til Å, de er samkjørte og likt uniformert. Hele standen er serviceinnstilt, den bugner av produkter med stort mangfold. De er gode historiefortellere og kjenner hverandres produkter. Rekkebo Midtre, som selger spekemat og geleer, ga en veldig fin opplevelse.

Fornes Gård

Fornes Gård i Hegra produserer honning. Juryen sier at de har en veldig gjennomført stand med mange detaljer som skaper et solid helhetsinntrykk. Selger og stand skaper en opplevelse med blant annet bikuber og bier – de har en sprell levende bikube med bier som kravler rundt i kuben sin. Dette forteller historien om produktet godt.

Videre sier juryen at Fornes Gård er en liten aktør som har fått til mye, de har et godt produkt og er kontaktsøkende og serviceinnstilt.

-Det er artig å stå her, jeg er overveldet, tusen takk! sa Eirik Yven fra scenen. - Dette er fantastisk. Vi ønsker å fortelle historien om bikubene og bienes liv. Det er jo biene som gjør jobben, hele sommeren sanker de, og det vi gjør er videreforedling.

Hvordan startet interessen for bier?

-Jeg har alltid elsket insekter, siden jeg var liten, og da kona mi Gry Fornes så en annonse om birøkterkurs, så meldte vi oss på. Det startet med to bikuber, og nå har vi over hundre!

Når du går over til standen som ligger i Munkegata, telt B AUK Stjørdalsføret, får du med en gang følelsen av at du er med i bienes verden. Det er fascinerende å se biene gjøre jobben sin rett framfor nesa di, et brett fra bikuben med glass foran gjør at du kan se rett inn i bienes verden der de jobber aktivt. Hele standen har fin design og de har fått med et fint antikk honningspann som skaper stemning. Hyllene som henger på veggen har den klassiske kantete fasongen som cellene har inne i bikuben.

Gratulerer til Fornes Gård!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...