Nea Radio

Årboka er klar

Populær: Den 15. utgaven av historielagene i Malvik`s årbok er straks klar. – Dette er en populær julegave, sier leder i Mostadmark Jernverks venner, Odd Bjørkli. Foto: Anne Gundersen

Den 18. utgaven av historielagene i Malvik`s årbok legges snart ut for salt. I år trykkes den populære julegaven i rekordopplag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2017 kl 12:42

Det er Malvik`s tre historielag; Malvik Historielag, Hommelvik Historielag og Mostadmark Jernverks Venner, som sammen står bak årboka som i år kommer ut for 18. gang.

– I fjor hadde vi et opplag på 700 eksemplar, men disse gikk unna så fort at vi måtte bestille opp flere, sier leder i Mostadmark Jernverks Venner, Odd Bjørkli. I år har man derfor sikret seg ved å bestille 750 eksemplar.

– Vi håper dette dekker behovet blant medlemmer, støttespillere i næringslivet og kunder ellers, sier Bjørkli.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Nyere historie

Nytt av året er at også den noe yngre garde bidrar.

– Vi syntes det er svært positivt at vi i år har fått med bidragsytere som forteller om det som kanskje kan kalles nyere historie. Her får vi høre om oppvekst på 60- og 70-tallet og det er jo slik at for dem som er unge i dag, er dette også historie, mener Bjørkli.

Serier

I tillegg til mye nytt stoff, er også deler av etablerte serier representert.

– Vi fortsetter å se på lokale dialekter og i år er det Ytre Malvik som står i fokus for dette. Vi har også i år en artikkel om folket på husmannsplassen Fjølstadtrøa, som forøvrig er Malvik Historielags museum. Denne gangen er det Bolette Fjølstadtrø som presenteres, forklarer Bjørkli og håper at årboka vil bli like godt mottatt som i tidligere år.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...