Nea Radio

Pressemelding:

Arbeidsledigheten synker i Trøndelag

Arbeidsledigheten synker i Trøndelag Foto: Arkivfoto

NAV Trøndelag kan bekrefte at arbeidsledigheten i Trøndelag synker.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Antallet helt ledige arbeidssøkere i Trøndelag er redusert med 375 personer siste uke. I tillegg er det 77 færre delvis ledige. Totalt er det 7 487 helt ledige og 6 283 delvis ledige i fylket. Dette tilsvarer henholdsvis 3,0 og 2,5 prosent av arbeidsstyrken.

Samtidig er 725 arbeidssøkere i tiltak (0,3 prosent). Dette betyr at til sammen 5,8 prosent av arbeidsstyrken i fylket er registrert som arbeidssøkere, mot 6,1 prosent sist uke.

Hver fjerde helt ledige er permittert, mens blant de delvis ledige er andelen permitterte 56 prosent. Totalt 5 355 personer er registrert som permitterte. Som andel av arbeidsstyrken er det høyest andel permitterte i Stjørdal med 4,8 prosent og Meråker med 3,7 prosent.

Flere delvis ledige kvinner over 30
Ledigheten går ned blant både kvinner og menn i alle aldersgrupper. Den siste uken har 161 kvinner og 214 menn gått ut av ledighetskøen. Det er fortsatt menn i aldersgruppen 20-29 år som har den høyeste andelen ledige.

Når det gjelder delvis ledige er andelen størst blant kvinner i alderen 20-39 år. Selv om det totale antallet delvis ledige går ned, har det i løpet av den siste uken blitt flere delvis ledige kvinner i aldersgruppene 30 år og oppover.

Nedgang i alle yrkesgrupper
Sammenliknet med forrige uke synker antall helt ledige i alle yrkesgrupper. Størst er nedgangen innenfor butikk- og salgsarbeid (-62 personer), fulgt av industriarbeid (-41 personer). Det er en liten økning av delvis ledige innenfor undervisning, helse, pleie og omsorg samt barne- og ungdomsarbeid.

Den høyeste ledigheten finner vi i Meråker med 5,1 prosent, fulgt av Verdal med 4,2 prosent og Stjørdal med 3,8 prosent. Elleve kommuner har en ledighet under 2 prosent.

Nye registrerte arbeidssøkere

I løpet av den siste uken har 471 personer registrert seg som arbeidssøkere. Drøyt 200 av disse oppgir at de enten har mistet jobben/vil komme til å miste jobben, eller permittering/fare for permittering som registreringsårsak.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...