Nea Radio

Arbeidsgiverpolitikk vedtatt i Stjørdal

Foto: Anette Fossmo

Viktig sak – med heltidskultur, trivsel og en arbeidsplass å være stolt av.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Under torsdagens kommunestyremøte i Stjørdal var det stor enighet om at arbeidsgiverpolitikken var en av kveldens viktigste saker. Handlingsplanen er enda under arbeid, men er allerede et godt utgangspunkt for hvordan man kan sikre blant annet arbeidsglede samt stolthet over kommunen som arbeidsplass.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Arbeidsgiverpolitikken som ble vedtatt er resultatet av et partsamarbeid mellom politikere, tillitsvalgte og administrative representanter som over tid har jobbet med å skape en handlingsplan. Hensikten er å skape en arbeidspolitikk som fungerer i praksis i tillegg til å skape et trygt og felles verdigrunnlag for både ledere, arbeidere og tillitsvalgte. Et av elementene som blir trukket frem som viktig er kompetanse; dyktige ledere gir dyktige arbeidere. En god leder skaper også en trygg arbeidsplass med høy trivsel.

Heltidskultur en prioritet

Arbeidsgiverpolitikken inneholder flere satsingsområdet, og det er spesielt to av satsingsområdene som trekkes frem som viktig å jobbe videre med. Det første og kanskje viktigste er heltid/deltidskulturen, og et enstemmig kommunestyre har vedtatt å prioritere heltidsandelen i kommunen. Det andre området er sykefraværet som generelt er for høyt både nasjonalt og kommunalt. Både forskning og erfaring viser at det er en sammenheng mellom ledelse og sykefraværsprosent, derfor er en god ledelse viktig i arbeidet mot å få ned det høye sykefraværet.

Savner seniortiltak

Selv om alle partier er enige om at planen for arbeidsgiverpolitikken generelt er veldig god, er det noen som savner mer konkret tilrettelegging for eldre, da spesielt på punktet om livsfase. En av de som påpeker dette er arbeiderpartiets Torgeir Størseth, som ønsker å erstatte seniortiltakene som nå er borte. Å kunne ta seg noen ekstra dager med fri kan motivere til å jobbe lengre.

- Dette vet jeg ganske mye om, for jeg har snakket en del med de som jobbet på arbeidsplassen jeg ledet. Det var mange som benytter seg av det og jeg tror også det førte til at de var lengre i jobb, sier Størseth.

- Når det gjelder seniortiltakene så er det ikke tvil om at vi har fjernet det som oppleves som et ubetinget gode for de ansatte. Men det skjedde i en budsjettprosess der vi prioriterte det vi følte var viktigere. Særlig da tiltak til unge, forklarer ordfører Ivar Vigdenes.

- Allerede nå mens vi står her jobbes det med en utforming av en mer målrettet livsfaseorientert arbeidsgiverpolitikk, der tiltakene og innsparingene på et område over tid vil gi mer muligheter på andre områder. Det kan bli mer målrettet enn det vi opplevde den gamle seniorordningen var. Penger spart er penger du kan bruke på andre områder og på bedre måter, fortsetter han.

- Jeg syntes det var viktig å få diskutert det nå. Så da hadde jeg et forsiktig forslag om at kommunedirektøren kunne ta kontakt med fagforeningen, og diskutere hvilke livsfasetiltak kan man ha for seniorer. Nå er det slik at det kanskje blir resultatet uansett, ut fra det ordføreren nå sier. Sånn sett føler jeg ikke på noe tap likevel, selv om jeg tapte avstemningen, avslutter Størseth.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...