Nea Radio

Arbeiderpartiet vil berge TIP-linja

– Jeg er rimelig sikker på at linja er reddet, sier Gunn Elin Høgli (Ap).

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Linjetilbudet teknikk og industriell produksjon, TIP, ved Selbu VGS er foreslått nedlagt av fylkesrådmannen, men Arbeiderpartiet ønsker det annerledes. Under denne ukens møte i hovedutvalg for utdanning på Steinkjer, fremmer partiet et forslag om å bevare linja.

– I Selbu og Trøndelag skriker næringslivet etter faglært arbeidskraft. Da henger det ikke på grep at vi skal kutte i utdanning. Arbeiderpartiet i Trøndelag har vært tydelige i 15 år: vi vil ha skole i nærheten av der folk bor, også i Selbu, sier medlem av utvalget, Gunn Elin Høgli (Ap).

Det var ikke nok søkere til at TIP ble gjennomført ved skolen i år, men Høgli tror det blir gode søkertall til neste år.

– Ja, det tror jeg. Jeg var i kontakt med Svein Ove Dyrdal ved skolen i ettermiddag, og da fortalte han at han allerede hadde ungdommer som er interesserte i TIP. Så jeg har stor tro på at dette vil være et tilbud neste år.

Saken skal først vedtas i hovedutvalget for utdanning, deretter skal den videre til endelig behandling i fylkestinget i midten av desember. Arbeiderpartiet varsler allikevel allerede nå at det vil bli TIP ved Selbu videregående skole neste år.

– Det er vi rimelig sikre på. For det første er Arbeiderparti-gruppa så stor og for det andre vil jeg tro at vi vil ha med oss en del av våre samarbeidspartnere. Så jeg er ganske så sikker på at denne linja er reddet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...