Nea Radio

Arbeiderpartiet størst i Holtålen

STØRST: AP er det desidert største partiet i Holtålen, men har de gode nok venner til å få ordførerklubba? Foto: Per Magne Moan

Men trenger hjelp for å få klubba.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Med 43,4 prosents oppslutning og 7 av 15 mandater, er Arbeiderpartiet avhengig av støtte for å ta over ordførerklubba.

Det betyr at om Dag Knudsen finner en hjelpende hånd et sted, så er dagpendleren til Trondheim, Holtålens nye ordfører.

Men er det noen av de andre partiene som vil gi sin støtte til Arbeiderpartiet?

Ingen klar kandidat

Pensjonistpartiet må kunne sies å være den store taperen i Holtålen med 9,1 prosents oppslutning. Men det ene mandatet dette gir, er nok til å gi Arbeiderpartiet ordføreren, dersom listetopp Olav Halvor Megård bestemmer seg for å gå den veien.

Sjansen for det er heller liten, da Megård i flere år har vært Arbeiderpartiets mann, men mye tyder på at han mer eller mindre ble skjøvet ut i kulden den siste perioden.

Da er det kanskje større sjanse å se for seg et rød-grønt samarbeid. Senterpartiet fikk 27,5 prosent av stemmene i Holtålen - noe som gir fire mandater.

Men etter rotet forrige gang så er det heller usikkert på hvor godt samarbeidsklimaet mellom AP og SP i Holtålen er. For fire år siden var samarbeidsavtalen mellom støttepartiet SV og Arbeiderpartiet så og si i boks, men ble ødelagt av heller dårlig politisk taktikkeri i forhandlingsgruppa i AP. SV valgte da i stedet å støtte Senterpartiet, som dermed overraskende fikk ordførerklubba.

Hva med Hitterdal og co?

Så har vi da til slutt "Framtida Holtålen", som fikk 20 prosent av stemmene og med det 3 representanter i kommunestyret. Lista påstås å være partipolitisk uavhengig og det er vanskelig å si hvilken retning listetopp Arve Hitterdal vil ta. Flere av kandidatene har tidligere representert Senterpartiet og Høyre, så det kan godt være at lista til syvende og sist heller i den retning.

En fjerde mulighet er at disse tre partiene finner det for godt å samarbeide. Da kan vil den neste ordføreren i Holtålen heter Per Langeng (SP), Olav Halvor Megård (PP) eller Arve Hitterdal (Framtida Holtålen). Det ligger an til en kamp i seg selv å bli enig innad om posisjonene her.

Men også her er det usikkert på hvor gode venner man er. Megård har under valgkampen sendt smiger til Senterpartileiren, mens han har antydet at Framtida Holtålen har hatt et partiprogram, skrevet av en sjuendeklassing.

Det er med andre ord svært spennende også i Holtålen, med tanke på hvem som får ordførerkjedet og klubba de neste fire årene.

Mandatfordelinga i Holtålen Foto: NRK

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...