Nea Radio

Korona:

Apotekene nyter stor tillit under pandemien

Folks tillit til apotekene er veldig høy under pandemien. Foto: Apotekforeningen

Folks tillit til apotekene er høyere enn den noen gang har vært på de 20 årene den er målt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det er fantastisk å se at midt i krisen, så er befolkningens tillit til apotekene historisk høy. Tidligere undersøkelser viser at tilliten er bygget på apotekenes gode service og dyktige medarbeidere, sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.

Undersøkelsen som er utført av Kantar på oppdrag fra Apotekforeningen ble gjort i uke 11, det vil si den uken regjeringen innførte en rekke nye tiltak for å begrense koronasmitten. Den samme uken var det rekordmange kunder i apotekene, og mange steder lange køer for å få tak i medisiner og andre apotekvarer.

– At folks oppfatning av apotekene ble mer positiv samtidig som det nesten var unntakstilstand i mange apotek, understreker at bransjen har taklet korona-situasjonen godt. Samtidig viser det at publikum har forståelse for at det er en krevende tid for de som jobber i apotekene, mener Lund.

Den siste uken er situasjonen mer normalisert og køene er mer eller mindre borte. Det har gitt apotekene tid til å forberede seg godt på smittesituasjonen, og det er iverksatt en rekke tiltak for å minimere smitterisikoen.

Mange tiltak for å hindre smitte

– Apotekene er veldig opptatt av å ikke bli en smittekilde. Derfor er det innført en rekke tiltak for å unngå at både kunder og ansatte blir smittet. Pleksiglass mellom kunde og ansatt er montert i de fleste apotek. Kravet om å signere for mottatte reseptvarer er fjernet, og vi oppfordrer til kontaktløs betaling, forteller Lund.

Han nevner også tiltak som begrensing på antall kunder, med maksimalt fem kunder inne i apoteket samtidig. Kunder minnes om å holde god avstand, bl.a. gjennom oppmerking på gulvet. Det er satt ut hånddesinfeksjonsmidler, og berøringspunkter rengjøres hyppig.

– Apotekene gjør det de kan for å holde åpent, for å sikre tilgangen på legemidler, og for å svare på de mange spørsmålene apotekkundene har. Mitt inntrykk er at kundene setter pris på de tiltakene som gjøres, og føler seg trygge.

Det er fortsatt svært viktig at personer som er i karantene eller isolasjon på grunn av smitte, unngår å oppsøke apotekene. Søk hjelp fra andre som kan handle for deg, eller kontakt apoteket per telefon for å avtale hvordan du skal gå frem, er rådet fra direktøren i Apotekforeningen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...