Nea Radio

Åpning av ny kulturscene i Stjørdal

Jan Sakshaug Foto: Idunn Thorsø

I de gamle lokalene til Sakshaug Sport i Stjørdal sentrum, åpner nå et nytt ”flerbrukshus” i kulturens navn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2018 kl 11:14

Jan Sakshaug er mannen bak ideen om en mindre og mer intim konsertscene i Stjørdal, sammen med en hel gjeng av lokale kulturfolk og musikere. De bygger nå om de gamle butikklokalene om til bar, cafè og scene under et og samme tak.

- Det blir en samlokalisering med den allerede etablerte Cafè Daba, og tanken er at vi skal utfylle hverandres konsept, forteller Sakshaug.

- Vi ser for oss å huse alt fra rolige quizkvelder til rockekonserter framover, og har mange ideer på blokka, legger han til.

Omfattende ombygging

Lokalet er bygd om fra å være et lyst butikklokale til en lun pub, med en stor bar og gammeldagse møbler i forskjellige farger og former som gründerne har mottatt fra lokalbefolkning samt Hell Blues Festival.

- Her er det veldig hjemmesnekret samtidig som uttrykket på plassen skal gi assosiasjoner til 70-tallet. V i ønsker at det skal bli hjemmekoselig, presiserer han.

- Det har vært stor giverglede på møblene, for det er mange slike møbler lagret rundt om kring på loft og kjeller hos folk her i distriktet, forteller han videre.

Foruten å drive sportsbutikken Sakshaug Sport videre i nye lokaler i Husbyfaret, kommer Jan Sakshaug til å være mye involvert i Søndre Kulturhjørne videre framover etter oppstarten. Selv brenner han for musikkmiljøet og kan vise til lang fartstid som musiker i Trøndelag.

- Jeg har spilt i band siden 80-tallet og i dag spiller jeg i bandet ” Jugs Of Mirjam” som spiller noe vi kaller ”skillingsrock”, sier han spøkefullt.

- Det er kort sagt, munter musikk med svært dystre tekster, legger han til.

Variert målgruppe

På spørsmål om hvordan idèen oppsto og hvordan de tør å ta utfordringen om å komme seg inn på utelivsmarkedet i Stjørdal trenger ikke den Sakshaug noe betenkningstid.

- Kulturlivet i Stjørdal har fått et skikkelig løft etter Kimen Kulturhus kom på plass, men vi mangler fortsatt den her lille, intime scenen som er litt annerledes enn det store kulturhuset, påpeker han.

- Vi driver det på dugnadsånd i starten for å ha fokus på å få endene til å møtes, legger han til.

- Vi kommer stort sett til å ha åpent litt sporadisk i starten, hovedsakelig torsdager og helger, da med et arrangement som f.eks konsert eller alkoholfrie kvelder i forbindelse med ”Ung Blues”, boklanseringer eller kunstarrangement.

- Men vår hovedmålgruppe vil vel naturligvis bli folk over 40, tipper vi, sier han avslutningsvis.

Søndre Kulturhjørne åpner dørene torsdag 29.November og da blir det med 18-års aldersgrense for kvelden. Vil du vite mer kan du gå inn på utestedets facebookgruppe med samme navn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...