Nea Radio

Åpnet nytt Selbuhus

Daglig leder Mikal Langseth klipte snora foran det nye visningshuset. Foto: Marit Langseth

Lørdag ble et helt nytt visningshus åpnet og vist frem til publikum på Selbuhus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2018 kl 20:33

– Huset har en liten grunnflate, men det er i to fulle etasjer, så til sammen er det vel 122 kvadratmeter. I tillegg er det en carport som er bygd til huset, med en terrasse over, forteller salgssjef og arkitekt, Heidi Kulseth.

Du kan se bilder av huset til høyre. Trykk på bildene for å få de større. Huset har flatt tak, noe som mange kanskje ikke forbinder med et «typisk» Selbuhus.

– Vi må jo følge markedet og kundene sine ønsker, og vi må utvikle oss hele tiden. Så det var på tide nå at vi kom med noe nytt, sier Kulseth.

Hør Heidi Kulseth ta oss gjennom huset her:

Selbuhus har bygd hus i 60 år, men historien til bedriften går lenger tilbake.

– Historien til Selbuhus er 94 år. Det ble startet virksomhet her i 1924. Da var det farfaren min som startet med sagbruk, og etter hvert ble det også mølle. Det var det frem til 1958 til faren min tok over etter faren sin, og da ble det startet bygging av boliger og hytter på tradisjonelt vis, sier daglig leder, Mikal Langseth.

I 1963 ble det første modulhuset bygd.

– Det var det første bolighuset i Norge som ble bygd i slike moduler. Det var på den tiden veldig revolusjonerende, og det la på mange måter grunnlaget for den utviklingen som ble videre og helt frem til i dag.

Hør hele intervjuet med Mikal Langseth her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...