Nea Radio

Flora Herregaard:

Åpen etter “eventyrlig oppussing”

Martin Funda ønsker velkommen til Flora Herregaard Foto: Inga Petrine Grøtte

Flora skole i Selbu, som ble nedlagt i 2001, har vært gjennom en spennende oppussingsperiode før de åpnet dørene for å ta i mot sine første gjester som Flora Herregaard. Vi møtte en sprudlende «herregaardseier» en uke etter den offisielle åpninga.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.07.2021 kl 13:54

Møbelsnekker Martin Funda, opprinnelig fra Velim i Tsjekkia, er en kreativ kar som ser nytteverdi i det meste. Han kjøpte nedlagte Flora skole, som ble ble bygd i 1921, i 2013. Oppussingsprosjektet, som startet i 2018, har bydd på noen utfordringer, men er smykket med et spennende interiør. Eksklusive lysekroner, «rød løper» med en fløyelsbelagt trapp, utstoppa antilopehoder fra Afrika, bord fra Kjeglekroa i Trondheim og mye, mye mer. Et fargerikt interiør, der en spennende og personlig historie ligger bak hvert eneste møbel. Gjenbruk er viktig for Martin Funda, han ser et potensiale i alt.

Eier Martin Funda i baren. Foto: Inga Petrine Grøtte

En av lysekronene, med en morsom historie, kommer fra et slott i Tsjekkia. Funda kjøpte denne i Tsjekkia, men solgte den til en dame i Trondheim. Etter noen år kom han plutselig over lysekronen i en antikkforretning i Trondheim; - og kjøpte den da tilbake. «Ringen» var sluttet.

«Crewet»

Hans sønn Martin er daglig leder, mens bror Varoslav er kokk, begge med etternavn Funda. I tillegg har han ansatt en kokk til, Varoslav Krocak, også han fra Tsjekkia. Tsjekkisk mat, som ikke er så mye annerledes enn norsk mat, står på menyen. Begge kokkene har sin erfaring fra Tsjekkia, mens bror Varoslav også har jobbet og tatt utdanning i Frankrike.

Varoslav Krocak (kokk), Varoslav Funda (kokk) og Martin Funda jr.(daglig leder). Foto: Inga Petrine Grøtte

Videre planer

«Tusenkunstneren» Funda er i gang med å pusse opp andre etasje som blant annet skal bestå av tre store suiter derav en med en herskapelig himmelseng. Går arbeidet etter planen står rommene klar til årets julebordssesong.

Før vi går ønsker Martin Funda å takke for støtten han har fått av flere personer i Selbu. De fleste av dem var tilstede under åpningen. En ting er sikkert; dalførets eneste herregaard er verdt et besøk!

Når jeg går ut døra slår det meg at hvis du trenger en møbelsnekker; ja, da finner du han her!

Et herskapelig preg møter oss når vi kommer inn Foto: Inga Petrine Grøtte

Hør intervjuet med Martin Funda her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...